Suroviny:
4 filety z tresky
1 cibule
2 stroužky česneku
400 g sekaných rajčat
2 lžíce olivového oleje
1 lžička oregana
½ lžičky cukru
šťáva z 1 citronu
100 g vypeckovaných oliv
sůl a pepř
Postup:
Filety z tresky osušte papírovými kuchyňskými utěrkami, osolte, opepřete, zakápněte citronovou šťávou a prozatím je odložte stranou. V pánvi rozehřejte olivový olej a opečte na něm nadrobno nakrájenou cibuli.
Jakmile zesklovatí, přidejte k ní prolisovaný česnek a nechte ho krátce rozvonět. Následně do pánve přilijte plechovku rajčat a vše ochuťte oreganem, cukrem, solí a pepřem.
Přidejte také nadrobno nakrájené vypeckované olivy. Pánev zakryjte poklicí a omáčku nechte asi 10 minut vařit na středním plameni.
Vezměte si zapékací mísu a její dno lehce potřete omáčkou. Vyskládejte na ni filety z tresky a zalijte je zbytkem rajčatové směsi.
Mísu vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 20 minut, dokud ryba nebude krásně měkká a šťavnatá. Podávejte s vařenými bramborami nebo s čerstvou bagetou.
Tip!
Omáčku si můžete připravit do zásoby.
Tyjo, treska a rajčatová omáčka, to je moje oblíbený kombo! Určitě si to doma udělám, díky za recept. 🎶
Tohle vypadá jako ideální lehká večeře po běhání! Treska v rajčatové omáčce bude určitě mňamka!
Hmm, pečená treska zní fakt skvěle! Musím to vyzkoušet, rajčatová omáčka musí být top. 😊