Přípravy kachny se vůbec nemusíte bát. Náš recept hravě zvládnete.
Suroviny:
1 celá chlazená kachna
celý kmín, cukr, pepř a sůl
1 bílé zelí hlávkové
1 větší cibule
kus másla
Postup:
Kachnu nasolte a nakmínujte nejlépe večer před tím, než jibudete péct.
Ráno si předehřejte troubu na 130 °C. Nasolenou a pokmínovanou kachnu vložte do pekáče, přiklopte víkem a nepodlévejte.
Pečte zhruba 6 hodin. Na posledních 30 minut můžete odkrýt a dopéct bez víka.
Na zelí si nakrájejte cibuli, nastrouhejte mrkev a na másle orestujte v kastrolu s kmínem a trochou cukru, až vše zkaramelizuje.
Přidejte nastrouhané zelí, osolte, opepřete a duste doměkka cca 20 až 30 minut.
Podle potřeby doslaďte nebo dosolte. Dozlatova upečenou kachnu servírujte se zelím.
Náš tip
Ke kachně je perfektní domácí houskový knedlík. Pokud se vám s ním ale nechce dělat, samozřejmě dobře poslouží i kupovaný. Přece se neudřete, ne?