Suroviny:
1 lžíce olivového oleje 1 cibule 1 mrkev 2 řapíkaté celery 1 lžíce rajčatového protlaku 500 g mletého hovězího masa sůl a pepř 2 lžíce hladké mouky 500 ml hovězího vývaru 1 bobkový list 4 velké brambory 125 ml mléka 1 lžíce másla
Postup: Předehřejeme troubu na 200 °C. Cibuli, mrkev a celer nakrájíme nadrobno. Na pánvi s olejem necháme cibuli zesklovatět, přidáme mrkev a celer a restujeme 5 minut. Poté restujeme maso 5 minut. Přisypeme mouku a necháme směs, dokud se nespojí.
Přilijeme vývar, protlak a bobkový list. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a necháme 30 minut do zhoustnutí vařit. Osolíme a opepříme. Uvařené brambory rozmačkáme. Přilijeme teplé mléko, přidáme máslo, sůl a pepř.
Do pekáčku (cca 2 l) dáme směs, navrch brambory a rozprostřeme po celé ploše. Dáme na 20 minut zapéct..