Klasické anglické jídlo z jednoho pekáče kombinuje šťavnaté mleté maso a bramborovou krustu.
Ingredience: 1 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 1 mrkev, 2 řapíkaté celery, 1 lžíce rajčatového protlaku, 500 g hovězího masa mletého, sůl a pepř, 500 ml hovězího vývaru, 1 bobkový list, 4 velké brambory, 125 ml mléka, 1 lžíce másla
Postup: Předehřejte troubu na 200 °C. Nakrájenou cibuli, mrkev a celer orestujte na pánvi. Přidejte mleté maso, pořádně rozmíchejte a restujte dalších 5 minut.
Přisypejte mouku, zamíchejte, po 2 minutách přilijte vývar, rajčatový protlak, promíchejte a přidejte bobkový list. Povařte 30 minut. Osolte a opepřete.
Oloupejte a uvařte brambory. Slijte je a rozmačkejte. Přilijte teplé mléko, máslo, osolte a opepřete a promíchejte. Do pekáčku dejte masovou směs, navrch rozmačkané brambory. Zapečte 20 minut