Křehké francouzské pečivo má mnoho variant. Od klasické skořicové s cukrem až po luxusní s čokoládou.
Suroviny na 10 kusů – 1 balení listového těsta – 180 g kvalitní hořké čokolády – 40 g másla – 4 lžíce kakaa – 1 vejce – moučkový cukr na poprášení – pečicí papír
Postup
1. Z těsta vyválejte obdélník přibližně 30×40 cm, silný asi 3 mm. Vejce našlehejte s trochou vody a potřete jím těsto.
2. Čokoládu, kakao a máslo rozpusťte ve vodní lázni a pak směsí potřete těsto. Rolujte proti sobě z protilehlých stran. Dejte na tác a vložte na 70 minut do lednice.
3. Těsto nakrájejte na 1 cm silné plátky a ty rozložte na plech s pečicím papírem. Pečte asi 6 minut při 210 ºC.