Znáte „dutch baby“? Jde o palačinku, která se peče zásadně v troubě a díky našlehanému těstu se nádherně nafoukne!
Ingredience: na 2 porce
● 2 lžíce másla
● 3 vejce
● 115 g hladké mouky
● 200 ml mléka
● moučkový cukr
● 2 lžičky vanilkového extraktu
● špetka soli
● javorový sirup
● čerstvé ovoce dle chuti
Postup:
Troubu si předehřejte na 200 0C. Do mísy vložte vejce, mouku, mléko, cukr, vanilkový extrakt a špetku soli. Vše důkladně promixujte na hladké těsto. Do trouby vložte pánev standardní velikosti a přidejte 2 lžíce másla.
Počkejte, až se máslo rozpustí a pánev se nahřeje. Poté do ní vlijte těsto, vraťte do trouby a pečte přibližně 20 minut.
Okraje palačinky se hodně zvednou, nabobtnají až třeba 10–15 cm nad pánev, takže je to také celkem zajímavá podívaná! Hotovou palačinku před podáváním jemně pocukrujte a ozdobte tím, co máte rádi.
Ideálně čerstvým ovocem a tvarohem, ale poslouží k tomu bezvadně i marmeláda nebo javorový sirup.
Příprava: 30 min
Cena za 1 porci: 14 Kč