Asi nejtypičtější španělský pokrm. Základem je rýže, do které se přidává maso, mořské plody, zelenina a koření.
Potřebujete:
✿ 500 g kuřecích prsou
✿ 250 g mořských plodů
✿ 150 g sterilovaného hrášku
✿ 2 cibule
✿ 2 rajčata
✿ 1 papriku
✿ 50 g fazolových lusků
✿ 2 stroužky česneku
✿ 300 g rýže
✿ 600 ml vývaru
✿ olej
✿ šafrán
✿ sůl, pepř
1. Na oleji opečte ze všech stran kuřecí prsa, osolte a vyjměte. Do pánve dejte nakrájenou cibuli a česnek, zpěňte, přidejte na kousky nakrájené maso a opečte.
Pak přidejte nakrájenou papriku, rajčata a fazolky, opepřete, ochuťte šafránem a chvíli poduste.
2. Pak přidáme plody moře a ještě chvíli duste. Na velké pánvi nebo v pekáči rozehřejte olej a vsypejte propláchnutou rýži. Opékejte ji za občasného míchání, dokud nezesklovatí. Osolte, zalijte vývarem. Přidejte směs masa, plodů moře a zeleniny a rovnoměrně vše rozložte.
3. Zakryjte, vložte do středně vyhřáté trouby a duste asi 20 minut. Podle potřeby podlévejte vývarem. Ke konci přisypejte hrášek a odklopte pokličku, aby se přebytečná voda vypařila. Ihned podávejte.