Tento jednoduchý a rychlý pokrm můžete připravit z kuřecího i vepřového masa. Základem jsou rýžové nudle a tamarindová pasta, kterou koupíte i v běžném supermarketu.
Ingredience: 4 porce
● 250 g rýžových nudlí
● 400 g kuřecích prsních řízků
● 4 lžíce oleje
● 3 stroužky česneku
● 2 chilli papričky
● 3 lžíce cukru
● 6 lžic tamarindové pasty
● 3 lžíce rybí omáčky
● 3 vejce
● hrst hráškových lusků
● 150 g nakládaných kukuřiček
Postup:
Nudle dejte do mísy a zalijte teplou vodu. Nechte je 10 min stát. Mezitím ve wok pánvi opečte nasekaný česnek a chilli papričky. Přidejte cukr, tamarindovou pastu smíchanou s trochou vody a sójovou omáčkou. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Pak omáčku přelijte do misky a pánev očistěte.
Kuřecí maso nakrájejte na tenké plátky. Do pánve dejte 2 lžíce oleje a opečte na něm maso. Přidejte lusky, pokrájené kukuřičky a opečte vše s masem. Směs vařečkou odsuňte, přidejte rozšlehaná vejce a míchejte, až trochu ztuhnou.
Přidejte nudle a pak vše důkladně promíchejte.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 55 Kč