Suroviny:
250 g mascarpone
2 vejce
4 lžíce cukru
trocha mandlového likéru (Amaretto)
silná káva
1 balíček piškotů
hrst ostružin a borůvek z lesa
Postup:
Žloutky oddělíme od bílků, ty dáme do zvláštní mísy a vyšleháme žloutky s cukrem do pěny. Následně k nim zamícháme mascarpone.
Z bílků ušleháme opravdu tuhý sníh, který opatrně vmícháme ke žloutkům s mascarpone. Vznikne tak základní krém, dokonale nadýchaná pěna jako do pusinek.
Uvaříme si opravdu silnou kávu, do které nalijeme kapku mandlového likéru Amaretto. Musíme s ním opatrně, abychom ho tam neměli moc. Cukrářské piškoty následně namočíme v kávě a vyložíme s nimi dno skleničky, ve které budeme dezert podávat.
Část, necelou polovinu ostružin a borůvek spolu rozmixujeme v mixéru, abychom si udělali ovocný přeliv. Pokud máme ovoce dostatečně zralé, není třeba ho doslazovat, ale pokud to není úplně ono, můžeme použít med. Do každé skleničky tak přidáme půl až jednu lžíci přelivu na piškoty.