Můžete si na krém také vyšlehat jen šlehačku se ztužovačem, instantní kávou, kakaem a cukrem.
Ingredience: 5 vajec, 5 lžic cukru moučka, 5 lžic polohrubé mouky, 1 lžička jedlé sody, 2 lžíce mletých vlašských nebo lískových oříšků
Na krém: 2 kelímky smetany ke šlehání, 4 lžíce kakaa, 2 balení ztužovače šlehačky, 3 lžíce cukru moučka, 1 lžička instantní kávy, datle, brusinky
Postup: Žloutky vyšlehejte s cukrem, přidejte mouku se sodou a mleté oříšky. Bílky vyšlehejte do sněhu a vmíchejte do hotové směsi. Vlijte na pečicí papír potřený máslem. Pečte asi 10 minut na 170 °C. Roládu stočte i s papírem a nechte vychladnout.
Na krém: Svařte dvě šlehačky s kakaem a 1 lžičkou kávy. Nechte ztuhnout. Do šlehaček vmíchejte ztužovače. Roládu potřete krémem. Posypejte datlemi a brusinkami.