Domácí vlašský salát je ještě lepší než ten, na který si vzpomínáte z dob dřívějších. Určitě ho vyzkoušejte.
Ingredience: 4 brambory, 100 g šunkového salámu vcelku, 3 sladkokyselé okurky, 1 mrkev, ¼ celeru, 2 lžíce sterilovaného hrášku, 2 cibule, 120 g majonézy, 1 lžíce nálevu z okurek, špetka moučkového cukru, sůl, mletý pepř
Postup: Dáme vařit brambory ve slupce, mrkev a celer. Uvařené a vychladlé oloupeme a nakrájíme na nudličky i salám nakrájíme na drobné nudličky a přidáme k zelenině. Ingredience můžeme krájet i na kostičky. Okurky nastrouháme nahrubo, cibuli nadrobno a přidáme do základu.
Pak dodáme ostatní suroviny, dobře promícháme, samozřejmě dochutíme podle vlastní chuti a necháme v chladničce odležet. V bagetce či housce se zeleným salátem je skvělý..