Navrch použijte rozpuštěný karamel a hoblinky čokolády a pak bude éclair (vyslovuje se ejklér) skvostný.
Suroviny: na 4 porce
400 g kuřecích prsních řízků
2 červené papriky
5 lžic olivového oleje
50 g jogurtu
1 citron
3 stroužky česneku
1 cibule
20 g rajčatového pyré
1 lžička mletého chilli
1 lžíce sladké mleté papriky
sůl
pepř
petrželka
Postup:
Kuřecí maso a papriku nakrájejte na kostky. V misce promíchejte 3 lžíce oleje, jogurt, šťávu z citronu, rozmělněný česnek, rajčatové pyré a koření. Osolte a opepřete. Maso naložte do vzniklé marinády a nechte alespoň 30 min v chladu marinovat.
Odleželé maso napichujte na špejle střídavě s paprikou a cibulí. Rozpalte grilovací nebo klasickou pánev a na troše oleje ogrilujte špízy. Servírujte s citronem na pokapání a čerstvou petrželkou.
Doba přípravy: 40 min
Cena za 1 porci: 27 Kč