Rychlé jídlo, které doslova zazáří na talíři. Zamilujete si ho a určitě s ním potěšíte vaše nejbližší.
Ingredience: 1 lžíce olivového oleje, 1 malá červená cibulka, 600 g dýňové dužiny, šalvějové lístky, 6 prošlehaných vajec, 100 g tvrdého sýru, sůl, pepř
Postup: Gril v troubě předehřejte na střední teplotu. Olej rozehřejte ve středně velké pánvi, na rozpálený olivový olej přisypejte nakrájenou cibuli, dýni a nasekanou šalvěj. Opékejte na středním plameni, dokud se vše nezměkne a nezačne zlátnout.
V misce promíchejte vejce se sýrem, osolte a opepřete a směsí zalijte zeleninu na pánvi. Dejte vejcím alespoň 5 minut na to, aby se usadila. Jakmile bude omeleta zespod pevná, ale na povrchu ještě polotekutá, vložte ji krátce pod gril, aby se zapekla i shora.
Nechte chvíli v pánvi dojít, poté podávejte jen tak samotnou nebo s čerstvým pečivem.