Žloutková roláda je úžasně nadýchaná a v ústech se doslova rozplývá. Na posezení ji sníte klidně celou, ani nemrknete. Její příprava je navíc velice snadná.
Ingredience:
150 g moučkového cukru
4 vejce
2 lžíce kakaa
máslo
špetka soli
tabulka kvalitní čokolády na vaření
Na náplň:
2 kelímky 33% smetany ke šlehání
1 lžíce cukru moučka
10 kostiček čokolády nasekaných najemno
Postup:
V misce si vyšlehejte cukr se žloutky a přidejte kakao. Bílky vyšlehejte se špetkou soli a přimíchejte k tmavé hmotě.
Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem. Pečte na 200 °C 5 minut. Ušlehejte si smetanu s cukrem, přidejte čokoládu.
Hmotu rozetřete na upečené těsto a srolujte. Nakonec si rozpusťte ve vodní lázni čokoládu a roládu jí potřete.
Tip redakce
Máte-li doma čerstvé ovoce, můžete ho nakrájené na kousky přimíchat do náplně.