Tato křidýlka budete opravdu milovat, jsou ideálním pohoštěním pro přátele i pro rodinu.
Ingredience: 1,5 kg kuřecích véček, 500 g hladké mouky, 350 ml podmáslí, 1 lžička mleté papriky, ½ lžičky cibulového prášku, 2 špetky pepře, ½ lžičky soli
Postup: Kuřecí křídla dobře omyjeme, a pokud mají ještě poslední dílek, tak jej oddělíme. Křídla poté osušíme a po celé ploše je osolíme.
Smícháme všechny ostatní ingredience a vytvoříme těstíčko, lehce prošleháme metličkou a polovinou směsi zalijeme vyskládaná křidýlka v pekáčku a dáme je péct do předehřáté trouby při 200 °C. Křidýlka občas promícháme a budeme je péct asi tak 40 až 45 minut.
Podle potřeby zbylou marinádou křídla potíráme. Křídla jsou hotová, když se úplně rozpadají. Nejlepší jsou s čerstvou bagetou nebo chlebem.