Chcete na dovolenou za exotikou, ale nemáte rádi.dlouhé lety? Máte raději pláže bez davů? Milujete potápění či rybaření a přímo vyhledáváte dobroty a místní speciality? Zbožňujete tropy, ale alergie vám nedovolí do nich cestovat? Hledáte pohodu?
Volíte bezpečné destinace? Pak zkuste Kapverdy!
Santiago Centrální ostrov
Ostrov Santiago je největší a býval bohatou zastávkou námořníků a pirátů, útočil sem známý Francis Drake. Proto byla vystavěna fenomenální pevnost svatého Filipa. Hlavní město Praia má pěkný přístav a pláž. Oblíbeným místem je také pláž Tarrafal ve stínu nádherné hory Monte Gracioza.
Sal Slaný ostrov
Velkou atrakcí je zejména otevřený solný důl Pedra de Lume s jezerem s obrovským obsahem soli, které má úžasné léčivé účinky na kůži. Poblíž vesnice Santa Maria se nachází 17 kilometrů dlouhé bílé písečné pláže.
Typickou rostlinou je tady chřest, hlavní město se také podle něj jmenuje Espargos.
Boa Vista Domov želv
Ostrov především zaujme plážemi s bílým jemným pískem a průzračnou čistou vodou. Na ostrově je jedna z nejkrásnějších pláží na světě – Santa Monica. Je tady domovem čtvrtá největší kolonie mořských želv, které můžete běžně pozorovat.
Sao Vicent Ráj hudby a festivalů
Hudbě se nevyhnete a možná zažijete některý z mnoha festivalů. Ostrov žije uměním. Pověstné jsou kapverdské noci. Oči přecházejí nad barvami povrchu samotného ostrova, kdy kontrastuje bílá pláž s vyhaslými sopečnými krátery.
Fogo Ostrov ohně
Dominantou je činná sopka Pico de Fogo, pod ní spatříte úrodné vinice, pláže a město Sao Filipe s jeho sobrados (s tradičními koloniálními domky). Procházka krajinou ztuhlého magmatu je fascinující. Krásný ostrov určitě stojí alespoň za výlet.
Maio Spící ostrov
Pro někoho přímo skvělá zpráva – tady se vůbec nic neděje. Heslo „žádný stres“ tady platí doslova. Najdete jen nekonečné pláže s hebkým pískem. Domečky s květinami a usínajícími domorodci. Moc se tady nedomluvíte, jen portugalsky.
Zážitky ostrovních chutí
Na své si přijdou milovníci ryb a mořských plodů, protože kromě turismu je hlavní obživou místních právě rybaření. Zkuste si dát k večeři například vyhlášený steak z tuňáka.
Ještě lepší jsou možná zdejší grilovaní humři, raci, krabi a langusty, za přijatelné ceny, ke kterým se jako příloha podává směs zeleniny a rýže. Všechny připravované ryby a mořské speciality jsou samozřejmě úplně čerstvě vylovené.
Národním jídlem ( původně směsí pro chudé) je však cachupa, pokrm z kukuřice, fazolí, vepřového nebo rybího masa, sladkých brambor a zelí, zahuštěný dýňovou pastou.
Určitě byste měli ochutnat krabí pochoutky, škeble s rýží, nebo rybí polévku z místních sladkých brambor.
.
.
.