Hamburger každý zná, ale zkusili jste už někdy hamburger s uzeným masem? Je jedinečný a věřte, že už nikdy nebudete chtít jiný.
Ingredience
250 g mletého hovězího masa, 150 g uzené krkovičky, 1 cibule, olej na smažení, 4 hamburgerové housky, 2 lžičky majonézy, ledový salát, kyselá okurka
Postup
Smíchejte mleté hovězí s uzenou krkovičkou, kterou předtím umelte, přidejte nakrájenou cibulku, sůl, pepř a dobře promíchejte. Hmotu rozdělte na čtyři díly, vytvarujte silnější plátky, zhruba na velikost žemle nebo housky.
Osmažte je dozlatova na pánvi v rozpáleném oleji. Žemle rozřízněte a vnitřní strany nasucho opečte na pánvi. Jednu stranu žemle lehce potřete majonézou, přidejte list salátu a na plátky nakrájenou okurku a na ní dejte osmažené maso.
Podle chuti můžete hamburger zakápnout třeba hořčičnou omáčkou a přikrýt horní vrstvou žemle a netradiční hamburger je hotov.