Suroviny:
Korpus:
260 g máslových sušenek
20 g holandského kakaa
100 g Jihočeského másla
Krém:
350 g Jihočeského žervé
150 g tvarohového Lipánku
120 g moučkového cukru
300 g hořké čokolády
250 g Jihočeské smetany ke šlehání
1 plátek želatiny
sůl
Poleva:
100 g Jihočeské smetany ke šlehání
100 g hořké čokolády
ovoce na ozdobu
Postup:
Sušenky rozmixujeme pomocí mixéru, přidáme rozpuštěné Jihočeské máslo a přidáme lžíci kakaa. Promícháme a připravenou hmotu nasypeme na dno formy o průměru 24 cm, které jsme vyložili pečicím papírem. Pěkně utlačíme a odložíme do chladničky.
Žervé utřeme s cukrem, špetkou soli a přidáme rozpuštěnou čokoládu, do které jsme vmíchali namočenou a rozpuštěnou želatinu. Opět pečlivě promícháme.
Jihočeskou smetanu vyšleháme do tuhé šlehačky a ručně ji přimícháme k čokoládové hmotě. Připravený krém naneseme na sušenkový základ a pěkně uhladíme. Dáme na cca hodinu do lednice. Potom navrch nalijeme čokoládovou polevu.
Jihočeskou smetanu ohřejeme, přidáme nalámanou čokoládu a mícháním ji rozpustíme. Necháme ztuhnout v chladu nejlépe během celé noci. Vrch ozdobíme malinami.
Tip!
Krém na cheesecake může mít spoustu variací, zkuste například Lipánek duo kakao-banán.