Pokud se vám nechce zapínat troubu, tahle roláda bude skvělou volbou! Na přípravu je velmi rychlá, zbytek už se dodělá v ledničce.
Ingredience: na 6 porcí
Piškot:
● 3 lžíce rumu
● 11 lžic mléka
● 260 g cukru moučky
● 3 balíčky dětských piškotů
Náplň:
● jahodový džem
● čerstvé jahody na ozdobu
● máta na ozdobu
Postup:
Piškoty umeleme nebo rozválíme válečkem. Smícháme je s cukrem, rumem a mlékem. Když je těsto hotové a dostatečně zpracované, zabalíme jej do potravinové fólie a dáme do lednice na hodinu vychladnout. Poté z něj vyválíme obdélník a jahodový džem rozprostřeme po celé ploše.
Roládu zavineme a dáme zpátky do lednice. Pokud nechcete, aby se rozpadla, nechte ji tam nejlépe přes noc. Druhý den zdobte na vrchu jahodovým džemem a čerstvými jahodami. Případně můžete připravit jahodový rozvar, který se k dobré kávě skvěle hodí. Dozdobte mátou.
Příprava: 30 min
Cena za 1 porci: 9 Kč