Chcete podarovat na Mikuláše děti? Jistě nechcete koupit jen oblíbený pamlsek, ale také prospět jejich zdraví.
Proto vybírejte pozorně. Ty nejlevnější mohou dokonce škodit. Když se cítíme na dně, často sáhneme po tabulce čokolády.Je to lahůdka dobrá nejen na léčení zlomeného srdce, smutku a různých mindráků.
Za tajemstvím silných účinků čokolády jsou kakaové boby, zdroj její nezaměnitelné chuti a současně pramen mnoha zdraví prospěšných látek, jako jsou flavonoidy, theobromin a celá řada minerálů.Ne každá čokoláda je ale stejně zdravá.
Držte se nejvíce té, která obsahuje alespoň 60% kakaa a nepoznala potravinářskou chemii. Tmavé čokoláda je mnohem zdravější, než světlá.
Prevence cukrovky
Čokoláda posiluje vaše srdce, snižuje nebezpečí infarktu a její pravidelná konzumace sníží selhání srdce až o jednu třetinu, normalizuje krevní tlak a snižuje hladinu cholesterolu v krvi.Budete-li pravidelně jíst tyčinku tmavé čokolády denně po dobu 15 dnů, snížíte nebezpečí vzniku diabetu až o polovinu.
Tmavá čokoláda dokáže zasytit, snižuje touhu po sladkých, slaných nebo tučných jídlech, a tím podporuje hubnutí.Pravidelné pojídání tmavé čokolády snižuje hladinu stresového hormonu, postará se o vaši lepší náladu a pocit štěstí.
Jste v práci pod tlakem? Popadněte čokoládu. Odrazí nápor stresu a zlepší zároveň vaši mozkovou výkonnost a bdělost.
Zaženete také kašel
Čokoláda díky obsaženému theobrominu tiší kašel, ale na rozdíl od většiny léků nemá negativní vedlejší účinky, jako je ospalost a utlumenost.
Čokoláda přináší pocit štěstí a proto je dobré ji jíst v těhotenství.Pomůže ženě v těhotenství překonat negativní emoce a narozené děti jsou také více v pohodě, méně pláčou a jsou šťastnější. Čokoláda je také mocné afrodiziakum. Lidé mlsající čokoládu se cítí podstatně více sexuálně naplněni.
.