Báječný moučník s tvarohovo-smetanovým krémem, rumovou chutí a třešněmi.
Příprava: 45 minut
Náročnost: ***
Cena za kus: 18 Kč
Suroviny na 10 kusů
Na těsto
– 3 vejce
– 100 g hladké mouky
– 100 g krupicového cukru
– 50 g kakaa
– 3 lžíce oleje
– pečicí papír
Na krém
– 250 ml mléka
– 3 žloutky
– 100 g cukru krupice
– 20 g čokoládového pudinku
– 200 g rozlámané hořké čokolády
– 200 ml smetany
Na třešně
– 200 ml portského
– 100 g cukru
– 250 g vypeckovaných třešní
Postup
1. Vejce s cukrem vyšlehejte, vmíchejte mouku, kakao a olej. Těsto rozetřete na plech a pečte 10 minut při 200 ºC.
2. Žloutky smíchejte s 120 ml mléka a pudinkem. Zbylé mléko přiveďte k varu, vmíchejte směs a čokoládu. Po vychladnutí vmíchejte ušlehanou smetanu. Portské s cukrem přiveďte k varu, vsypte třešně a povařte.
3. Korpus překrojte a spojte částí krému s višněmi. ¨
Zbytkem ozdobte povrch dezertu.