Arašídové máslo je oblíbenou pochoutkou po celém světě. Obsahuje vysoké množství bílkovin, zdravých tuků a řadu důležitých živin. I přes své výhody má ale jistá omezení, kterým se teď podíváme na zoubek.
Proč jíst arašídové máslo?
Arašídové máslo je bohaté na živiny, jež prospívají zdraví. Obsahuje kvalitní bílkoviny, které podporují regeneraci svalů a udržují dlouhodobý pocit sytosti.
Díky vysokému obsahu zdravých tuků může příznivě ovlivnit hladinu cholesterolu a zdraví srdce. Navíc je zdrojem vitaminů a minerálů, jako jsou vitamin E, hořčík, fosfor či draslík, které podporují imunitu a nervový systém.
Na co si dát pozor?
Přestože je arašídové máslo zdravé, obsahuje hodně kalorií jako i ostatní semena a ořechy. Přehnaná konzumace tak může vést k přibírání na váze. Důležitý je i výběr kvalitního másla. Vyhýbejte se produktům s přidaným cukrem, solí či palmovým olejem.
Arašídy jsou také silný alergen, proto opatrně hlavně u dětí. Arašídové máslo je skvělou volbou jako přídavek do ranních kaší nebo si lžičku namažte na pečivo. Kupujte vždy jen 100% přirodní varianty a nedávejte si víc než zhruba půlku polévkové lžíce.
Arašídový máslo je moje guilty pleasure. Ale je fakt, že musíš hlídat, kolik toho sníš, jinak kila jdou nahoru sama.
Arašídové máslo si vozím z cest domů, vždy se hodí pro skvělé snídaně, navíc s tolika benefity. Ale je fakt, že s dětmi je třeba být opatrná kvůli alergenům.
To zní fakt dobře! Zvlášť když se věnuju hudbě a potřebuju energii, je to skvělá volba. Škoda, že si musím hlídat tu kalorickou stránku.
Arašídové máslo mám moc ráda hlavně po tréninku! Je super zjistit, že kromě skvělé chuti má i tolik zdravotních benefitů.