Skořice se nehodí jen k jablku, ještě lépe ladí k hrušce! Spolu s čokoládou a zmrzlinou vykouzlíte za pár minut vynikající dezert!
Ingredience: vanilková zmrzlina (nebo jiná příchuť, kterou máte rádi), vlašské ořechy, tmavá čokoláda, hrušky, skořice mletá nebo skořicový cukr
Postup: Nejprve si připravte nálev na hrušky z 250 ml vody na jednu hrušku. Do vody vsypejte 50 g skořice, případně skořicového cukru. Rozkrojte hrušky každou na dvě půlky.
Dejte do misek s nálevem, přikryjte fólií a nechte přes noc odpočívat v lednici. Vyndejte hrušky z nálevu. Na talířky nasypejte mleté vlašské ořechy a strouhanou tmavou čokoládu.
Každou hrušku položte vzhůru rozříznutou stranou a lehce poválejte na čokoládovo-ořechové drti, ať se obalí. Nakonec ovoce ozdobte kopečky zmrzliny.