Suroviny: 450 g lesních hub 4 snítku čerstvého tymiánu 240 ml bílého vinného octa 3 lžíce olivového oleje 1 lžíce cukru 10 kuliček černého pepře 1 bobkový list 1 velký česnek 1 sušená chilli paprička sůl Postup: Houby povaříme 10 minut ve vodě, aby změkly.
Scedíme je, necháme okapat a dáme je spolu se snítkami tymiánu do připravených sterilizovaných lahviček. Do hrnce dáme ocet, olej, cukr, kuličky pepře, bobkový list, česnek, chilli papričku spolu se 120 ml vody, osolíme a přivedeme k varu.
Necháme převařit a nálev nalijeme do lahviček s houbami až po okraj. Zavřeme a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Před použitím uložíme houby alespoň na 3 dny do lednice. Neotevřené tam vydrží minimálně 2 týdny.
.