Základem dobrého hamburgeru není jen kvalitní mleté hovězí maso, ale rovněž bulka, čerstvě upečená a nadýchaná.
Ingredience: 17 g droždí, 35 g cukru, 250 ml mléka, 250 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, 14 g soli, 65 g másla, 2 vejce, sezam na posypání
Postup: Droždí smíchejte s trochou cukru a vlažného mléka a na teplém místě nechte vzejít kvásek.
Z mouky, soli, zbytku cukru, másla, 1 vejce, zbytku mléka a kvásku vypracujte, ideálně v kuchyňském robotu, hladké těsto, které přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout, až zdvojnásobí svůj objem.
Vykynuté těsto přendejte na pomoučněnou pracovní plochu, propracujte rukama a rozdělte na kousky o váze 120 g, ze kterých
vytvarujte hladké bochánky.
Přemístěte je na plech vyložený pečicím papírem, překryjte utěrkou a nechte kynout, až zdvojnásobí objem. Nakynuté bochánky pomažte rozšlehaným vejcem a posypte sezamem.
Pečte v troubě předehřáté na 190 °C asi 13 minut dozlatova. Po vyndání z trouby nechte vychladnout (15–20 minut), až poté rozkrajujte.