Pokud máte rádi jídla typu z jednoho hrnce, tohle je pro vás ideální. Mleté maso můžete dochutit bylinkami podle chuti a sezony.
Ingredience: 4 porce
● 600 g mletého hovězího masa
● 1 cibule
● 1 mrkev
● 1 konzerva loupaných rajčat
● olivový olej
● sůl
● pepř
● 5 snítek tymiánu
● 1 kg brambor
● 1 vejce
● 150 ml mléka
● 2 lžíce Ramy
Postup:
Brambory oloupejte a dejte je vařit v osolené vodě. Cibuli nakrájejte nadrobno, opečte ji na oleji a pak přidejte maso. Opékejte dohněda. Přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev, loupaná rajčata, tymián a vše osolte a opepřete.
Pod pokličkou na mírném ohni duste asi 30 min. Mezitím slijte uvařené brambory, přidejte do nich Ramu a prošlehejte. Vmíchejte vlažné mléko a rozšlehané vejce. Umixujte hladkou kaši.
Hotovou masovou směs dejte do pekáčku, navrch rozetřete kaši. Vložte do trouby předehřáté na 180 0C a pečte 30 min. Podávejte se zeleninovým salátem.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 40 Kč