Spojení vanilky s kakaem chutná lahůdkově vláčně.
Ingredience:
2 hrnky polohrubé mouky
2 vejce
1 hrnek mléka
0,5 hrnku oleje
1 hrnek cukru krupice
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
1 lžíce kakaa
1 lžíce kávy
Postup:
Suroviny smícháme v míse, nejprve sypké, pak tekuté (kromě kakaa a kávy), a metlou nebo šlehačem vyšleháme do hladkého a tekutějšího těsta.
Do dvou hrnků oddělíme malé množství těsta. Do necelé poloviny hrnku světlého těsta vmícháme kakao, do další necelé poloviny hrnku rozpustnou kávu. Obě obarvené části lze naředit mlékem.
Vymazanou a vysypanou formu naplníme světlým těstem. Na něj pramínkem nalijeme z hrnečků obě obarvená těsta, každé zvlášť. Pečeme při teplotě 180 °C asi 45 min.
Příprava: 60 min
Cena: 55 Kč