Tyto malé chuťovky jsou nejlepší horké, s roztaveným sýrem, ale oceníte je, i když vychladnou.
Ingredience:
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
250 ml mléka
sůl
140 g žampionů
1 lžíce oleje
1 vejce
140g šunky
85 g sýra
1 lžíce nasekaných bylinek
500 g listového těsta
hrubá sůl na posypání
Postup:
Troubu rozehřejte na 200 °C a plech vyložte pečicím papírem. V rendlíku nechte rozpustit máslo, přisypejte mouku a umíchejte světlou jíšku. Pak do rendlíku přilévejte a zašlehávejte mléko, osolte, vařte 10 minut do zhoustnutí, odstavte a nechte zchladnout.
Žampiony nakrájejte na kousky a orestujte v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova, vyjměte je a odložte stranou do misky. Přidejte k nim šunku, sýr, zchladlý bešamel, bylinky a promíchejte.
Listové těsto vyválejte na tenký plát a vykrájejte z něj kolečka o průměru asi 8–10 cm. Rozdělte na ně náplň, okraje těsta potřete prošlehaným vejcem, přehněte a stiskněte.
Rohlíčky rozložte na plech, potřete zbývajícím vejcem, posypejte solí a pečte asi 20 minut dozlatova.