Křehký dezert ze šlehaných bílků a vanilkového krému
Ingredience na 8ks:
● 4 ks bílku
● 230 g cukru krupice
● 2 lžíce kukuřičného škrobu
● 2 lžičky bílého vinného octa
Na krém:
● 200 ml smetany na šlehání
● 100 g mascarpone
● 1 lžička moučkového cukru
● vanilkový extrakt
Postup:
Zapněte troubu a předehřejte ji na 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Z bílků (měly by mít pokojovou teplotu) ušlehejte pevný sníh a do něj postupně zašlehávejte cukr. Poté přimíchejte škrob a nakonec vinný ocet.
Hustou bílkovou hmotou naplňte cukrářský sáček s širší vroubkovanou špičkou. Na plech stříkejte plná kolečka. Uprostřed každého korpusu udělejte obrácenou polévkovou lžící prohlubeň.
Bude v nich držet lépe krém. Pavlovy ihned vložte do trouby a teplotu snižte na 120 °C. Dezerty sušte cca 40 min. Troubu vypněte, pootevřete dvířka a nechte je dojít.
Smetanu vyšlehejte dotuha, přidejte k ní mascarpone, lžičku cukru moučky a dvě kapky vanilkového extraktu. Hladkým krémem naplňte vychladlé korpusy a ozdobte je čerstvým ovocem.
Příprava: 2 hod
Cena za 1 ks: 15 Kč
Úžasný recept! Myslím, že jsem našla, co budu péct tento víkend. Děkuji za podrobný postup, málokde ho najdu tak dobře popsaný.
Krásná inspirace, Pavlovy mám moc ráda! Jen si myslím, že by se mohlo trochu snížit množství cukru, ale to je asi na každém. Díky za sdílení receptu.
Musim to zkusit, vypadá to dobre, ale trochu toho cukru aspon pro me. Jinak receptik super, diky!