nejsem sama
Úvod
Krása a zdraví
Recepty
Nápady
Magický svět
Cestování
Partnerské vztahy
Příběhy
Domů     Milostná magie na 1. máje
Milostná magie na 1. máje
Jakých kouzel se dočkáte díky žhavému polibku pod rozkvetlým stromem?

Polibek pod rozkvetlou třešní na Prvního máje má prý čarovnou moc. Proto je květen měsícem romantiky a vášně. Chcete vědět, jak lásku přivolat a posílit, či se zbavit té, o kterou nestojíte?

Která z nás by nechtěla mávnout proutkem a mít po boku dokonalého partnera, že? Proto jsou kouzla lásky těmi nejoblíbenějšími.

Pomocí magických rituálů můžete určitými způsoby něčí lásku posílit, vyvolat nebo probudit novou vášeň. A když na 1. máje neuvidíte žádnou třešeň, nevěšte hlavu. Zvolte libovolný ovocný, kvetoucí strom.

Kouzelný polibek pod třešní

Prvomájové líbání pod třešní je tradiční zvyk zamilovaných. Žena musí dostat pod rozkvetlým stromem polibek, aby byla krásná a do příštího roku „neuschla“. Díky tomu tak prý bude vypadat mladší a nehrozí, že by zestárla a ztratila půvab.

Původ této tradice není znám, ale magický význam rituálu je jasný. Kvetoucí stromy jsou symbolem bohyně jara Vesny či Ostary či antické bohyně plodnosti Flóry.

Polibkem pod rozkvetlým stromem se tak zamilované páry snaží získat kapku mocné síly z probouzející se přírody a to zaručí, že budou celý rok zdraví, spokojení a bude se dařit i jejich lásce.

Jenže co když zrovna nemáte partnera, takže vás svírá obava, že se žádné pusy letos nedočkáte? I na tyto situace kdysi lidé mysleli.

Podle tradic má stejné účinky také opláchnutí v potoce, které by se mělo postarat o to, že nezadaná žena nebo dívka v létě neuschne. Čerstvá jarní voda jí má podle tradice dodat mládí a energii stejně jako prvomájový polibek.

Bylinky na probuzení vášně možná máte i doma.
Bylinky na probuzení vášně možná máte i doma.

Kvetoucí strom dodá sílu

Japonci slaví na přelomu března a dubna obdobný svátek, zvaný Hanami. Spočívá především v potěšení při pozorování kvetoucích stromů. Lidé se během něj pod nimi prochází i pořádají pikniky.

Pro Japonce jsou sakury (třešně a slivoně) symbolem krásy a pomíjivosti života. Nejen polibek, ale i pouhý pobyt pod bohatě kvetoucím stromem vám prý může dodat energii a představitelkám něžného pohlaví také přidat na kráse.

Zkrásníte, a ještě zhubnete

Kromě zmíněných pověstí je známá i vědecky podložená skutečnost, která mluví o prospěšnosti polibku na naši celkovou kondici. Je potvrzeno, že při líbání posilujete všechny mimické svaly.

Jen při delším minutovém polibku máte šanci, že spálíte přibližně na 26 kalorií. Jako bonus se díky líbání ubráníte vzniku nežádoucích vrásek, protože při něm skvěle posilujete obličejové svaly.

4 milostná kouzla

Milostná magie se dá použít oběma směry, tedy abyste lásku přivábila, ale i na to, abyste tu nechtěnou jednou provždy uzavřela a poklidně odmítla.

1. Jak znovu probudit žhavou vášeň?

Bylinky Afroditina pásu

Takzvané byliny Afroditina pásu jsou přírodní rostlinná afrodiziaka a použít se dají všelijak – čerstvé přidat do jídla, nasušit a dále s nimi čarovat, zpracovat do masti, využít jako vonné vykuřovadlo nebo jen schovat objektu vašeho zájmu pod polštář.

Tyhle rostliny sice lásku přímo nevyvolají, ale mají moc rozdmýchat pohaslou vášeň. Patří k nim barvínek, celer, česnek setý, chřest lékařský, chilli papričky, kopřiva, křen selský, lékořice lysá, mrkev obecná,

pepř černý, pšenice obecná, puškvorec, řebříček obecný, slunečnice, šípková růže, vinná réva a vstavač kukačka. Jak vidíte, rozhodně nejde jen o bylinky a mnohé přísady dozajista najdete i ve své kuchyni. Důležité je dát jim magický náboj.

Vždy ještě předtím, než budete danou surovinu zpracovávat, ji podržte na okamžik v dlani a usilovně si vizualizujte výsledek toho, čeho chcete dosáhnout, tedy vášeň a vzrušení. A pak už vařte, sušte a podávejte.

2. Jak získat vytouženého muže?

Zamilované cestičky

Pokud vaše srdce touží po konkrétním muži a víte, kde bydlí, můžete vyzkoušet účinky takzvané cesty lásky. Připravte si zásobu sušených bylin – dobře poslouží růže, máta, rozmarýn či lístky slunečnice.

Ty pak rozhazujte cestou od svého bydliště až k budově, kde bydlí dotyčný muž vašich snů, a myslete přitom na vaši společnou budoucnost.

Tento starý český zvyk vzkvétal zejména na vesnicích, kde je od domku k domku blízko, ale aplikovat ho můžete rovněž ve městě.

Ona cestička nemusí být celistvá, je naopak spíš symbolická; víc než roztroušené bylinky zmůžou vaše soustředěné myšlenky a zřetelně formulovaná přání.

Zaručí, že si k vám vaše vysněná láska přece jen najde cestu. Lístky a květy voňavých rostlin sypejte na cestu mezi domovem vašeho milovaného a tím vaším. Podle zasvěcených vše vyjde tak, jak si přejete.

3. Jak přivolat lásku?

Svíčková magie

Pokud chcete lásku do života přivolat, budete potřebovat svíčky, a sice červenou a růžovou – to jsou barvy sexuální energie a romantických vztahů – a ještě k tomu růžovou vodu. Stačí naložit přes noc do vody několik plátků růže.

Svíčky v této vodě omyjte, postavte před sebe a při zapalování si představujte, jak se vaše srdce i mysl otevírají lásce. Dotýkejte se jich dlaněmi a nechte je absorbovat vaši energii. Nakonec je sfoukněte a rituál opakujte každý den, dokud svíčky zcela nedohoří.

4. Jak uzavřít vztah?

Rozloučení s láskou

Pokud se naopak chcete lásky zbavit, potřebujete svíci bílou. Pro tento rituál se nejvíc hodí sobota, která je dnem rozloučení a ukončení. Svíci ovažte červenou nitkou a pak knot zapalte.

Přitom si vizualizujte tvář člověka, jehož city nechcete, a představujte si, jak se od vás vzdaluje a mizí pryč. Červenou nitku nechte přepálit, případně ji přestřihněte, a nakonec plamínek uduste prsty. Opakujte opět denně.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
6 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
dagmar

Třešně, polibky, magie… to zní fakt pěkně. Nejsem sice moc na tyhle věci, ale co když to fakt funguje? Třeba si jenom tak pro srandu zkusím něco z toho s kamarádem. Uvidíme, co to udělá.

janamaresova

Překrásné zvyky, které nám připomínají, jak je důležité spojení s přírodou a jak může obohatit náš vztah. Líbí se mi, že článek otevírá prostor pro oživení partnerských vazeb originální a kreativní cestou.

markova113

Jojo, tohle mi sedí. Miluju všechno magický a třešně jsou fakt boží. Asi si s klukem dáme rande pod nějakou kvetoucí třešní. Když to funguje pro Japonce, proč ne pro nás, že jo.

prochazkova

Rituály lásky a pověry mají své kouzlo, ale věřím, že pravá láska potřebuje víc než magické rituály. Nicméně článek odkrývá krásné tradice a inspiruje k prohloubení intimity. Má to svůj romantický nádech.

novakova174

Musím uznat, že si myslím, že všechno mezi partnery by mělo klapat samo, ale třeba takový ten prvomájový polibek pod třešíni zkusím. Zní to romanticky a vlastně proč ne?

ludmila

Ahojky, já sice o těchto věcech mnoho nevím, ale článek mě fakt zaujal. Už dlouho se snažim nějak oživit náš vztah s manželem a možná tyhle věcičky co tu radí, bychom mohli zkusit.

sdílejte článek
Související články
Na chatu jsme jezdili každou druhou sobotu a neděli. Střídali jsme se tam se sestrou a její rodinou. Vždy jsem si ale před cestou vyložila karty. Tehdy jsem s kartami začínala. Byla doba, kdy se nám tyto ezoterické disciplíny otvíraly jako nový svět. Nakoupila jsem si nejen vykládací karty ale také kyvadlo, abych si to všechno vyzkoušela. Inklinovala jsem […]
Každému dni v týdnu vládne jiná planeta, která na vás může mít silný vliv. Abyste oslabila negativní působení nebeských těles, a naopak posílila to pozitivní, je dobré naučit se dělat ochranná kouzla se solí. Přísloví Sůl nad zlato je víc než pravdivé. Sůl není jen královnou kuchyně, ale také důležitou ingrediencí k magickým obřadům po celý týden. Pondělí ovládá […]
Dopis mi přišel bez podpisu a stálo v něm, že se musím dostavit na určitou adresu, je to prý důležité! Dozvěděla jsem se tam, že mé dny jsou už možná sečteny. Ten kopec snad neměl konce! Připadala jsem si jako dýchavičný slimák, plazící se silou vlastní vůle. Často jsem se zastavovala a chytala dech, už taky nejsem nejmladší. […]
Mrak na obloze nevypadal nebezpečně. Najednou z něho ale vyšlehl blesk, který zasáhl strom. Kdybychom nedali na našeho psa, byl by s námi asi konec. Ačkoli náš pes byl vzrůstu malého, původu rozmanitého a dobrácké psí duše, byl to pravý hrdina! Byl moc chytrý a statečný, jak mohl mnohokrát za svůj osmnáctiletý život předvést. Nezalekl se ani toulavé kočky, […]
reklama
Partnerské vztahy
Nevěrný jednou, nevěrný znovu?
Víte o minulosti nového partnera vážně všechno? Doporučujeme zaměřit se na jeho dosavadní vztahy a prošetřit, co bylo příčinou jejich selhání. Na začátku každého nového vztahu se mezi milenci pokaždé objeví otázka: Proč vlastně skončil jeho předešlý vztah? Logicky, všichni chtějí vědět důležité informace o svém partnerovi, znát jeho kostlivce ve skříni a udělat si obrázek o tom, co je případně může čekat. […]
Kdy má pauza svůj význam?
Může váš vztah uzdravit, když si od sebe odpočinete? Někdy je lepší dát si na čas pauzu než vztah ukončit rovnou. Záleží na tom, co od odloučení čekáte vy a také on. Jaká rizika i výhody vás čekají? Odloučení je pokaždé krajní krok, a tak k němu sáhněte až po zralé úvaze. Pauza může v krizové fázi vztahu dvěma rozhádaným lidem, […]
5 varování, že tohle ještě není ten pravý!
Potkala jste chlapa, z kterého jste nadšená. Rozumíte si, hoří mezi vámi vášeň… A  za pár měsíců je místo happy endu nečekaný konec. Ale proč? Asi jste správně nevyhodnotila některé jeho povahové rysy nebo osobnostní projevy, jimiž se přitom vůbec netajil. Mohlo jít o některé z pěti následujících. 1) Chce, aby se vše dělo podle něho. Je nesvůj, když […]
Vyžeňte svého ex z hlavy!
Po skončení vztahu si neustále přehráváte v hlavě, co vám ten mizera provedl, a nemůžete na to přestat myslet? Poradíme vám, jak zastavit ten otravný kolovrátek a osvobodit se. Tato metoda vám pomůže v případě nešťastné lásky, ale i v jakékoli jiné situaci, která vás nechce „opustit“ a stále se vám v myšlenkách vrací. Když myslíte na vlastní minulost, často si představujete, co jste mohla říci […]
Cestování
Nespoutané Turecko
Do Turecka lidé létají jak za historií a orientální atmosférou, tak také za šnorchlováním v průzračně čistém moři a ničím a nikým nerušenou relaxací na pláži s drinkem v ruce. Na výběr máte z nespočtu krásných letovisek, kde se nebudou nudit ani vaše vnoučátka, pokud budou cestovat na dovolenou s vámi. Nejkrásnější pláže v Alanyi Jedním z těch vůbec nejoblíbenějších tureckých letovisek je Alanya. Čeká vás na sedmdesát kilometrů pláží s tyrkysovým Středozemním […]
Gran Canaria je klenot souostroví
Najdete tu sopečné hory, dlouhé pláže i písečné duny. K výletu po oceánu si tu můžete vybrat loď s proskleným dnem, kopii plachetnice Kryštofa Kolumba nebo katamarán. Hlavní z Kanárských ostrovů, Gran Canaria, vás upoutá svou rozmanitostí. Ať už hledáte destinaci na aktivní dovolenou, chcete si vyhodit z kopýtka v nějakém baru, nebo si s rodinou odpočinout na pláži, tady si to […]
Tam, kde voní ovoce – Česká republika
Krásné počasí přímo ponouká k podniknutí výletu! Co takhle si udělat nějakou dobrou svačinku a vyrazit tam, kde to navzdory letošním nenadálým mrazíkům voní po ovoci? Mandloňové sady v Hustopečích V roce 2012 vznikla v Hustopečích u Brna unikátní rozhledna, která se nachází v jedné z největších botanických rarit na Moravě – v mandloňových sadech. Měří 17 […]
Vydejte se na výlet!
Jaro nás pobízí nejen do kroku, ale možná i do skoku. Vydejte se na nějaký pěkný výšlap. Rozkvetlá země se vám předvede ve své svěží kráse. Úchvatné krápníkové jeskyně Nádherný kousek přírody leží nedaleko Brna. Slavná propast Macocha, jejíž hloubka je 138,4 metru, určitě stojí za návštěvu. Kouzelných krápníkových jeskyní je tu přes tisíc, ne všechny […]
Krása a zdraví
Kávová kosmetika je přímo elixír
Kávu nemusíme jen pít, ale lze využít její zdravotní účinky i na pleť. To už dermatologové objevili, a tak bývají kávová zrna součástí i některé kosmetiky, jako jsou tělové krémy pro zmírnění celulitidy a zpevňujících sér proti vráskám a tmavým kruhům pod očima. Proti celulitidě, ale pravidelně Kávová zrna obsahují kofein a antioxidanty, které dokážou proniknout do těla […]
Jak si zlepšit rovnováhu
Pamatujete, jak jste jako malá skákala po jedné noze nebo panáka? Šlo to snadno. Dnes možná máte problém se udržet na obou a nespadnout. Co s tím? Rovnováha je v životě velmi důležitá. Pomáhá nám pohybovat se bezpečně, chrání nás před pády. Někdy se ale naruší, například nízkým tlakem, své udělá i zablokovaná krční páteř. Jak navrátit stabilitu Nejčastěji […]
Maskováním ke kráse? Chce to jen trochu cviku!
Za vrásky se stydět nemusíte, ale co si budeme povídat, když obličej ztrácí své ostré rysy, to už tak příjemné bohužel není. Nemusíte ale zoufat, poradíme vám tajný trik na omlazující make-up. Stárnutí je přirozené, jenže dnešní doba je nemilosrdná. Chcete-li vypadat mladší a svěží bez filtrů, pomůžou vám triky s make-upem. Vymažte vrásky Než sáhnete po […]
Hýčkejte své ruce olejovými zábaly
Jak ochránit pokožku a na co si dát pozor, aby netrpěla popraskáním, zarudnutím a záděrami? Pokožka rukou je namáhaná mnohem více než ostatní partie vašeho těla. Neustále se jimi něčeho dotýkáme, používáme je k práci, často je umýváme. Proto si zaslouží naši pozornost a péči. Skvělý krémový zábal Ideálně před spaním nebo v době, kdy víte, že už následně ruce nebudete […]
Magický svět
Tajemný muž mi chodí celý život v patách
Objeví se vždy znenadání a pak zase zmizí. Muž v černém, který za mnou chodí jako temný stín. Nevím, jestli je to můj anděl, nebo sám ďábel! Odjakživa jsem milovala přírodu a ráda se už v dětství procházela sama lesem, loukou nebo podél potoka za naším domem. V dětské fantazii jsem si vytvořila svůj svět plný víl a kouzelných bytostí a zapomněla […]
Včelky mě vyléčily, navždy jim za to budu vděčná!
Byla jsem člověk, který sahal hned po lécích a vyhledával lékaře. Léčitelům jsem nevěřila. Proto jsem si nejspíš musela vzít za muže včelaře. O koníčku mého druhého manžela jsem neměla dlouho ani ponětí. Až po tříleté známosti, když jsem začala trpět strašnými bolestmi hlavy, jej prozradil. Měla jsem těch nemocí mnoho už od dětství, byla jsem zhýčkané […]
Jak jsem začala věřit na minulé životy?
K takovým věcem jsem byla vždycky nedůvěřivá. Lidé si dokážou hrozně vymýšlet! Pak ale přišel ten zvláštní zážitek, který mě přesvědčil. V y, kdo se zajímáte o minulé životy, určitě tu knihu dobře znáte. Jmenuje se Život po životě a napsal ji dr. Moody. Když se mi dostala do rukou, tak jsem na karmu a nějaké minulé či budoucí životy […]
Vyzkoušejte astrodietu!
Trápí vás kila navíc a nemůžete se jich zbavit? Vyzkoušejte speciální dietu podle slunečního znamení vašeho horoskopu. Sama poznáte, že výsledky se brzy dostaví! Hvězdy vám poradí, jak na to. Zkuste to spolu s námi. Beran 21. 3. – 20. 4. Jste netrpělivá, a když něco nevychází podle vašich představ, rychle ztrácíte zájem. To platí i pro diety. Proto jezte […]
Nenechte si ujít další zajímavé články
Tajný tunel pod brooklynskou synagogou: Kdo ho vybudoval a proč?
epochalnisvet.cz
Tajný tunel pod brooklynskou synagogou: Kdo ho vybudoval a proč?
Bizarní skandál na začátku tohoto roku otřásá židovskou komunitou v New Yorku. Pod historickou synagogou je objeven tajný podzemní tunel vedoucí do suterénu prázdného obytného domu. O jeho původu a účelu se hned po odhalení rozhoří divoké spekulace. Sloužil k obchodování s dětmi nebo k jiným nezákonným činnostem, jak tvrdí konspirační teoretikové?   V polovině
Rodiče Elona Muska: Nenáviděný otec a dobrodružná máma
epochaplus.cz
Rodiče Elona Muska: Nenáviděný otec a dobrodružná máma
Otec Elona Muska se jmenuje Errol Graham Musk (*1946). Errolův otec Walter Musk (1917–1986) je Jihoafričan, matka Cora Amelia za svobodna Robinsonová (1923–2011) pro změnu Britka.   Zůstanou v africké Pretorii. Errol je inteligentní student s nevídaným talentem na fyziku a matematiku. Na střední škole pomrkává po krásné spolužačce Maye. Stane se vyhledávaným inženýrem elektromechaniky
Pho Bo polévka
tisicereceptu.cz
Pho Bo polévka
Suroviny 2 l vody 200 g šalotky 80 ml sójové omáčky 60 ml rýžového octa 4 vaničky hovězího bujónu 30 g sušených hub shiitake 5 stroužků česneku 3 cm čerstvého zázvoru 4 hvězdičky anýzu 5 g
Vyhladil první ministr rod královy milenky?
historyplus.cz
Vyhladil první ministr rod královy milenky?
Třeskne několik výstřelů a Josef I. ucítí ostrou bolest v paži. Instinktivně se v kočáru přikrčí a křikne na kočího. I on je zraněný, a to vážněji než portugalský král. Přesto v sobě najde poslední zbytky sil a atentátníkům ujede.   Portugalský Lisabon zasáhlo 1. listopadu 1755 zemětřesení, při němž zemřelo přes 100 000 lidí. U krále Josefa
Kouzlo porcelánových doplňků
panidomu.cz
Kouzlo porcelánových doplňků
Chladný, elegantní, s dokonale hladký povrchem. Díky těmto vlastnostem je porcelán stále ještě nepřekonaným materiál pro stolní nádobí, ale okouzlí i na doplňcích. Bubble váza s s nástavcem v podobě děrované koule, která slouží k uchycení stonků ve správné poloze. K dostání ve dvou velikostech a s povrchovou úpravou bílou, perleťovou, zlacenou a platinovou. Autorský
Leží na dně Bermudského trojúhelníku teleport do cizích realit?
enigmaplus.cz
Leží na dně Bermudského trojúhelníku teleport do cizích realit?
Známý Bermudský trojúhelník, též řečený ďáblův. To je oblast, rozprostírající se mezi jižním cípem americké Floridy, Portorikem a Bermudskými ostrovy na pomezí Mexického zálivu a západního Atlantiku.
Perlové týdny Halada prezentují raritní šperky
iluxus.cz
Perlové týdny Halada prezentují raritní šperky
Právě probíhající „Perlový týden“ překvapil fantastickým náhrdelníkem značky Mikimoto. Ten bude možné vidět až do neděle v pražském butiku v ulici Na Příkopě, následně se všemi ostatními šperky poputu
Zámek Červená Lhota: Jméno podle ďábelské legendy
epochanacestach.cz
Zámek Červená Lhota: Jméno podle ďábelské legendy
Pohádková krása zrcadlená ve vodní hladině! Vodní hrady a zámky zrcadlící se na hladině bývaly nedobytnými baštami i pohodlnými luxusními šlechtickými sídly a dnes jsou perlami české krajiny, za kterými putují statisíce turistů. A snad nejvýraznější mezi nimi je zámek Červená Lhota. Jméno podle ďábelské legendy Pro to, aby se jejich tvrz změnila ve vodní,
Bála jsem se, že zůstane starým mládencem
skutecnepribehy.cz
Bála jsem se, že zůstane starým mládencem
Můj syn byl vždycky samotář, seznamování s lidmi nebylo nic pro něj. Už jsem se bála, že si žádnou nevěstu nenajde. Tu pravou potkal až ve čtyřiceti. Náš syn Fanoušek byl vymodlené dítě. Dlouho jsem nemohla přijít do jiného stavu a už jsme se s manželem báli, že se potomka snad nikdy nedočkáme. Když se František narodil, byli
Obyvatele Papuy-Nové Guineje chrání geny zděděné po denisovanech
21stoleti.cz
Obyvatele Papuy-Nové Guineje chrání geny zděděné po denisovanech
Geny zděděné od denisovanů, vyhynulých příslušníků rodu Homo, pomáhají obyvatelům Papuy-Nové Guineje bojovat s infekcemi v nížinách i žít ve vysokých nadmořských výškách. První kosterní pozůstatky
Moderní rezidence u rovníku
rezidenceonline.cz
Moderní rezidence u rovníku
Rezidence vznikla v rovníkovém Ekvádoru. Betonová stavba rozvržená do tvaru písmene T působí přes svou masivní konstrukci příjemně svěžím, elegantním a odlehčeným dojmem. Tři podlaží, tři obytná kř
Manžel Švandovou rozmazluje
nasehvezdy.cz
Manžel Švandovou rozmazluje
Nestárnoucí herečka ze seriálu ZOO Jana Švandová (76) má v manželovi, jímž je podnikatel Pavel Satorie (74), hotový poklad. Nejenže je do ní stále vášnivě zamilovaný, ale navíc ji rád rozmazluje. He
6
0
Would love your thoughts, please comment.x