Suroviny:
6 polévkových lžic másla
1 hrst mandlí na plátky
75 g třtinového cukru
půl hrnku holandského kakaa
2 žloutky
2 lžičky mleté skořice
1 lžíce hladké mouky
špetka kajenského pepře
základní těsto
Na polevu:
55 g třtinového cukru
1 lžička mleté skořice
4 lžíce másla
Postup:
Plech vyložte pečicím papírem. Rozmixujte máslo, mandle, cukr, kakao, žloutky, skořici, mouku a kajenský pepř. Na pomoučněné pracovní ploše rozválejte těsto na obdélník cca 25 x 46 cm.
Rozetřete na něj kakaovou směs, přičemž nechte 2 cm od okraje prázdné, ty potřete vodou a těsně sviňte roládu. Položte na tác švem dolů a dejte na 30 minut ztuhnout do mrazáku.
Rolku podélně překrojte napůl. Oba konce dejte řeznou stranou k sobě a poloviny zapleťte. Nechte ještě 30 minut kynout. Troubu předehřejte na 175 °C a pečte asi 30 minut. Horký upečený cop potřete máslem a mírně posypte skořicí a cukrem.
Tip!
Máte rádi čokoládu? Místo skořice použijte kakao nebo rozpusťte čokoládu a v pramíncích nakapejte na rolku.