Místo tvarohu se dá použít i zakysaná smetana či řecký jogurt.
Ingredience: na 1 kulatou formu
Na těsto:
● 150 g špaldové mouky
● 100 g hladké mouky
● 130 ml mléka
● ½ kostky droždí
● 40 g cukru
● 50 g másla
● 1 vanilkový cukr
● 1 vejce
Na náplň:
● 250 g měkkého tvarohu
● 4 lžíce mascarpone
● 1 vejce
● 150 g moučkového cukru
● 1 meruňkový kompot
Na drobenku:
● 30 g másla
● 1 žloutek
● 50 g hrubé mouky
● 50 g krupicového cukru
Postup:
Do mléka rozdrobte droždí a přidejte mouku a cukr. V míse promíchejte obě mouky s cukrem. Přidejte máslo, vejce a kvásek. Vše propracujte a těsto nechte 1 hod kynout. Na drobenku smíchejte suroviny tak, aby vznikla drobivá směs. Dejte ji do lednice.
Tvaroh prošlehejte s mascarpone, vejcem a cukrem. Meruňky slejte a nechte okapat. Vykynuté těsto vyválejte a dejte do formy vyložené pečicím papírem. Navrch přidejte tvarohovou náplň. Vyskládejte ji meruňkami a posypte drobenkou. Pečte asi 30 min.
Příprava: 120 min
Cena za porci: 15 Kč