Hovězí svíčková patří mezi nejlepší steakové maso, které se u nás dá sehnat. A na její připravu vám stačí jen pár ingrediencí.
Ingredience:
2 steaky z hovězí svíčkové
sůl, pepř
olivový olej
2 lžíce medu
2 lžíce másla
čerstvý rozmarýn
Postup:
Hovězí svíčkovou si osolte a opepřete. Mašlovačkou po ní rozetřete trochu olivového oleje. Případně ho můžete smíchat s trochou čerstvého či sušeného chilli, aby byl steak pikantnější.
Rozpalte si pánev a rozehřejte si na ní olivový olej.
Steak si zprudka orestujte, opět postačí čtyři minuty z každé strany, aby uvnitř zůstal růžový.
Steak z pánve vyndejte a zabalte ho do alobalu.
Mezitím si do pánve s výpekem přidejte med, máslo a rozmarýn. Míchejte alespoň dvě až tři minuty a výpekem nakonec steak přelijte.
Wow, svíčková s medem zní opravdu neobvykle, ale určitě to zkusím. Děkuji za inspiraci!
Milujeme hovězí, tahle kombinace s medem a rozmarýnem zní fakt skvěle! Určitě vyzkouším. Díky za tip!