Suroviny:
100 g másla
100 g moučkového cukru
100 g hladké mouky
1 lžíce prášku matcha
1 žloutek
60 g bílé čokolády
Postup:
V míse promíchejte hladkou mouku s moučkovým cukrem a matcha práškem. Pokud nejste na chuť matcha prášku zvyklá, dejte ho klidně jenom poloviční množství.
Přidejte nakrájené povolené máslo a žloutek a rukama vypracujte těsto. Bílou čokoládu nasekejte ostrým nožem na menší kousky, přidejte ji k těstu a ještě krátce propracujte.
Z hotového těsta vytvarujte váleček o průměru asi 7 cm, ten zabalte do potravinářské fólie a vložte ho asi na 2 hodiny do lednice. Jakmile bude těsto dostatečně vychlazené, nakrájejte ho na plátky silné asi 5 cm.
Ty pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Sušenky pečte na 170 °C asi 10 minut. Po upečení je nechte na plechu zcela vychladnout. Před podáváním je můžete lehce posypat moučkovým cukrem.
Tip!
Pro zdravější variantu použijte mandlovou mouku.
Jé, to vypadá fakt dobře. Nemůžu se dočkat, až si to doma zkusim. Matcha je super, ale s bílou čokoládou to ještě neznám. Thx za recept.
Nikdy by mne nenapadlo dávat matchu do sušenek. Těším se, až to zkusím. Díky za tip, vypadá to moc chutně!
Zajímavý recept, který jistě využiju. Matcha a bílá čokoláda jsou skvělá kombinace. A tip s mandlovou moukou pro zdravější variantu je super nápad!
Už se těším, až vyzkouším tyto sušenky! Miluji matcha ve všech podobách a kombinace s bílou čokoládou zní úžasně. Díky za skvělý recept.