Suroviny:
500 g listového těsta
400 g mletého hovězího masa
1 cibule
100 g anglické slaniny
2 stroužky česneku
6 vajec
1 lžička dijonské hořčice
2 lžičky majoránky
1 lžička sladké papriky
1 lžička olivového oleje
sůl
pepř
1 vejce na potření
Postup:
V pánvi rozehřejte olivový olej a opečte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a anglickou slaninu. Do mísy vložte mleté maso, 1 vejce, dijonskou hořčici, majoránku, sladkou papriku, sůl a pepř.
Přidejte také opečenou cibuli se slaninou a umytýma rukama vše dobře spojte. Z této směsi vytvořte plát a na ten rozložte 5 na poloviny nakrájených uvařených vajec. Zabalte je do masa a vytvořte váleček. Jeho konce pak spojte tak, aby vznikl věnec.
Listové těsto nakrájejte na proužky široké asi 5 cm a masový věnec jimi po celé ploše obalte. Vzniklý kruh opatrně přesuňte na plech vyložený pečicím papírem, potřete ho rozšlehaným vejcem a vložte do trouby předehřáté na 170 °C.
Pečte asi 20 minut dozlatova. Jako příloha se nejlépe hodí vařené brambory nebo lehký zeleninový salát.
Tip!
Místo listového těsta vyzkoušejte plátky anglické slaniny.
Masový věnec s vejci vypadá jako krásná variace na klasickou kuchyni. Oceňuji nápad s kombinací listového těsta a masa.
Hmm, to je fakt zajímavý, nikdy bych na to nepřišla. Určitě to vyzkouším, jestli to půjde dobře k mojí oblíbené hudbě.
To zní fakt skvěle! Mám ráda takový recepty, co se dají snadno vzít na výlet a vypadají fakt dobře. Už se těším, až to zkusím.