Při výběru masa máte široké možnosti, vlastně potřebujete splnit jen jednu podmínku – maso musí mít takovou formu, která nám dovolí z něj udělat plát, který snadno a přeměníte v plněnou rolku.
Ingredience:
1 lžička koření do jablečného závinu, špetka soli, 1 větvička rozmarýnu, 1 citron, 1 lžička koriandru celého, 1 ½ kg vepřového bůčku, 2 lžíce pažitky, 200 ml smetany, 3 lžíce rajčatového protlaku, 300 g zelených jablek, 350 ml vody, 50 ml vinného octa
Postup: Bůček omyjte, osolte a kůži nařežte do mřížky. Maso naklepejte po vnitřní straně. Maso potřete ze všech stran pastou ze dvou lžic rajčatového protlaku a jedné lžičky rozdrceného rozmarýnu. Jablka omyjte a i se slupkou nastrouhejte.
Do lžíce rajského protlaku rozmíchejte rozdrcený koriandr a koření do jablečného závinu.
Jablka smíchejte s protlakem. Směs rozložte na plát masa, maso stočte a převažte nití. Pečte ve vyhřáté troubě a podlijete nálevem ze 350 ml vody a 50 ml vinného octa.
Po upečení maso vyjměte. Do výpeku přilijte smetanu, pažitku a citronovou šťávu.