V Maroku mají speciální hrnec, jde ale hlavně o pomalé vaření.
Potřebujete:
✿ 1 plechovku rajčat
✿ 4 lžíce olivového oleje
✿ 1 cibuli
✿ 3–4 stroužky česneku
✿ 1 lžičku zázvoru
✿ 1 lžičku skořice
✿ cayenský pepř
✿ 2 cukety
✿ 3 mrkve
✿ 1 lilek
✿ 1 plechovku cizrny
✿ čerstvé bylinky
1. Mrkev nařežte na větší klínky. Lilek a cukety omyjte a nakrájejte na větší hranolky. Na pánvi osmahněte na oleji na kostičky nakrájenou cibuli, dokud nezačne měnit barvu.
Přidejte nasekaný česnek a všechno koření a za stálého míchání pár minut restujte.
2. Přidejte lilek, cuketu a mrkev a několik minut za občasného obracení 2–4 minuty osmahněte. Pak přidejte rajčata a cizrnu, podlijte hrnkem vývaru, osolte, opepřete a přiveďte k varu. Stáhněte a přikryté nechte 15 minut probublávat, až bude zelenina měkká.
3. Podávejte posypané bylinkami s kuskusem, quinoou, rýží či pečivem.