Nakládané maso se dnes už dlouho nepřipravuje a v restauračních zařízeních se s něčím takovým nemáte šanci setkat. Každopádně do divadla ho prý kdysi přinesl kolega Valérie zvaný Síťovka.
Ingredience: 1 kg krkovičky, 10 cm zázvoru silného jako palec, 1 balení kaviáru, třeba i ze pstruha S 75–100 ml švestkové omáčky, 5 lžic sójové omáčky, 2 lžíce medu, olivový olej, 3 stroužky česneku, sůl, pepř
Postup: Nejdříve si připravíme marinádu.Smícháme omáčky, sójové může být i o trochu více, přidáme k nim med, kaviár a nastrouhaný zázvor. Opět promícháme. Krkovičku nebo libový bůček potřeme marinádou.
Docela dost nám jí zbyde, to abychom jí mohli potírat maso po dalších šest dní. Dáme ji proto do lednice, aby vydržela čerstvá. Každý den ráno maso zkontrolujeme, potřeme marinádou a otočíme.
Sedmý den mírně osolíme, můžeme i opepřit a v pekáčku jej upečeme. Upečené nakrájené maso podáváme s brambory, které uvaříme ve slupce, nakrájíme je, dáme do pekáčku a promícháme s olivovým olejem a na plátky nakrájeným česnekem.
Opatrně vše promícháme, abychom brambory příliš nerozbili a dáme je zapéct do trouby.