Výborně se hodí třeba jako příloha ke grilovanému masu či sýrům.
Ingredience:
2 svazky ředkviček
½ svazku hladkolisté petrželky
1–2 lžíce nasekaného kopru
2 lžíce rostlinného oleje (např. slunečnicového nebo řepkového)
1 lžíce vinného nebo jablečného octa
sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř
závěrem je třeba alespoň malá špetka cukru případně medu na celkové zjemnění
Postup:
Ředkvičky omyjte a seřízněte opatrně vršky.
Větší rozkrojte na půlky nebo čtvrtky, menší nechte celé.
Petrželku a kopr nasekejte nahrubo.
V misce smíchejte olej, ocet, špetku soli, pepře a případně trochu cukru nebo medu.
Všechny suroviny smíchejte ve větší míse nebo skleněné nádobě.
Nechte alespoň půl dne odležet v lednici, abyste měli jistotu, že budou ředkvičky namarinované.
Tohle je skvělý recept na lehčí přílohu k letnímu grilování. Určitě ho vyzkouším, ať vyzkouším něco nového.