Kdo ještě nikdy neochutnal dvě hromádky slepené mocca krémem, jako by nebyl
Ingredience
70 g másla, 70 g vody, 3 vejce, z toho jedno je na šlehání
Na mocca krém 225 g moučkového cukru, 250 g másla, 2 lžičky hořkého kakaa (prášek), 3 lžíce silné instantní kávy
Postup
Vodu a máslo dáme vařit. Když dojde k varu, přidáme prosátou mouku a důkladně promícháme. Pak za stálého míchání vpřidáme vejce a necháme vychladnout. Lžící z těsta tvoříme malé hromádky, klademe na plech a potřeme je vyšlehaným vejcem.
Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C. Připravíme si mocca krém. Změklé máslo utřeme s cukrem, kakaem a studenou kávou do hladkého krému a dáme zchladit. Vždy dvě studené hromádky slepujeme k sobě mocca krémem a poprášíme moučkovým cukrem.
.