Proč jíst uzenou makrelu jen tak, když z ní můžete vyrobit karbanátky pro celou rodinu. Překvapí vás svou originální chutí.
Potřebujete:
✿ 300 g brambor
✿ 250 g uzené makrely
✿ 1 lžíci nastrouhaného křenu
✿ 4 jarní cibulky
✿ 80 g strouhanky
✿ olej
✿ 3 lžíce hladké mouky
✿ 1 vejce
✿ citron
✿ sůl
1. Brambory oloupejte a uvařte doměkka, slijte vodu, rozmačkejte je a nechte zchladnout. Jarní cibulku nakrájejte nadrobno, křen nastrouhejte najemno, makrelu vykostěte a nakrájejte na malé kousky.
2. V míse smíchejte brambory, cibulku, křen a makrelu a vše promíchejte do kompaktní hmoty. Podle chuti dosolte, ze směsi vytvarujte karbanátky a obalte je buď v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance, nebo jen ve strouhance.
3. Na rozpáleném oleji zvolna smažte karbanátky z obou stran dozlatova. Podávejte s plátky citronu nebo se zeleninovou oblohou.