Kari s kuřecím masem je oblíbené po celém světě, už jste ho ale ochutnali s makrelou?
Suroviny:
3 filety z makrely
2 plechovky kokosového mléka
1 lžíce thajské červené kari pasty
1 cibule
olivový olej
1 chilli paprička
1 plechovka bambusových výhonků
sůl, pepř
čerstvá petřelka
2 sáčky jasmínové rýže
Postup:
Rýži si uvařte podle návodu na obalu. V pánvi si rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli.
Přidejte kari pastu, chilli a kokosové mléko. Nechte 10 minut probublávat.
Na jiné pánvi si na oleji opečte z obou stran makrelu a pak ji přidejte k omáčce společně s bambusovými výhonky.
Osolte a opepřete. Vařte pod pokličkou 10 minut. Ozdobte petrželkou.
Něco navíc
Nejlépe chutná kari ryba s rýží, vyzkoušet můžete ale také kuskus.