nejsem sama
Úvod
Krása a zdraví
Recepty
Nápady
Magický svět
Cestování
Partnerské vztahy
Příběhy
Domů     Magické podzimní rituály
Magické podzimní rituály
Někdo podzim miluje, jiný nesnáší, ale právě teď můžete nejsnáz vstoupit do svého nitra.

Nastalo barevné období přechodu. Podzimní magii prováděli naši předci i staří Keltové. A v čase padajícího listí můžete čarovat i vy.

Podzimní období si žádá vykonat určité věci v rovině praktické, energetické i emocionální. A když to neuděláme nebo podceníme, někde nastane karambol.

Připravujete se na období tmavé části roku, ve které můžete odpočívat, nabrat síly, uzavřít v sobě staré záležitosti a být v kontaktu i se svou duší.

Rituál s kaštany umožnil Keltům mluvit s mrtvými. Podzim má své nezaměnitelné kouzlo. Starověké umění věštby se používá už po tisíce let.

Zbavte se všeho starého

Na podzim doma trávíme více a více času. Proto je dobré váš domov energeticky vyčistit. Začněte úklidem, utřete prach, vyleštěte okna i podlahy. Bez váhání se zbavte všeho přebytečného, pro co už nemáte využití.

Začátek podzimu je pro třídění věcí ideální chvíle. Pak přichází na řadu magická část, ke které potřebujete šalvěj, sladkou trávu (tomkovici vonnou) nebo větvičky asparágusu.

Buď můžete snítku bylin zapálit a s vonným kouřem projít všemi místnostmi pro očištění od negativní energie, nebo bylinky naložit do vody a kapkami postříkat rohy každého pokoje.

Duše chce pozornost

Na podzim by se měl každý člověk obracet ke svému nitru, ke své duši. Je ideální čas se zastavit, abyste se mohli vyrovnat s minulostí. V běžném denním shonu má člověk tendence házet všechno za hlavu, některé události je ale nutno zpracovat a najít rovnováhu.

Přichází čas rozloučit se s minulostí a přivítat budoucnost. A to chce chvíli soustředěného zamyšlení…

Kouzlo dvou svíček

Sedněte si v klidu večer ke stolu a postavte před sebe dvě svíčky, nejlépe červené barvy, a jednu z nich zapalte. Zhluboka se nadechněte a vzpomínejte na vše důležité, co se stalo během uplynulého roku.

Snažte se vše přijmout. Poté se zadívejte do plamene a svíčku sfoukněte. Myslete při tom na to, že co patří minulosti, to v ní i zůstane. Pak se zadívejte na svíčku druhou a myslete na vše dobré, co by vám mohlo v následujícím roce přijít do cesty. Svíčku zapalte s optimismem a nadějí.

Vyrobte si barevný oltář

Je načase smířit se s tím, že léto je pryč, a užívat si podzim. Postavte si malý oltářík v červených, hnědých a zlatých tónech. Kromě aster použijte barevné bodláky a omamné rostliny, jako je tabák nebo myrha.

Sbírku doplňte dřevěnými vyřezávanými výrobky, žaludy, kaštany a kameny – hodí se karneol či topaz, pro duchovní rozjímání pak lapis lazuli a fialový ametyst. I podzimní listí vypadá moc hezky.

Symbol hojnosti

Vše dokončete vyzdobením rohu hojnosti, který vám přinese prosperitu. Postavte, nejlépe v rohu pod okno, ale klidně i na stůl, malý proutěný tác či kornout naplněný ovocem, ořechy, můžete dát i slámu. Jen pozor, ať se vám suroviny nekazí, včas je vyměňte.

Keltským kouzlem se spojíte se svými předky

Chcete se svých předků na něco zeptat? Zkuste starý keltský rituál.

Rodokmen z kaštanů

Připravte si kaštany (jako symbol vašeho rodokmenu), nádobu a nápoj (může být víno i bylinkový čaj). Usaďte se a představte si kolem sebe bílý ochranný kruh. Nebo kolem sebe udělejte kruh ze soli. První kaštan představuje vás, dejte ho nejblíž sobě.

Druhé dva reprezentují vaše rodiče. Ke každému z nich přidejte další dva jako prarodiče a pak praprarodiče, dokud vám stačí kaštany.

Navažte kontakt

Zavřete oči a ruku položte nad kaštany. Zašeptejte: „Volám vás, moji předkové, vzdávám vám hold a prosím, abyste mi dovolili se na okamžik s vámi spojit.“ V mysli si vytvořte obraz mlhy a počkejte, až z ní vystoupí obrysy.

Každý to vidí jinak. Po chvíli se vám objeví tvář předků a máte možnost se jich na cokoli ptát. Nezapomeňte poděkovat a rozloučit se s nimi. Pomalu otevřete oči a kaštan, který vás reprezentuje, si uschovejte.

Nádobu naplňte nápojem, trochu ukápněte na každý kaštan a řekněte: „Děkuji vám za vše, i za život, milí předkové.“

Provoňte svůj domov

Projasněte prostor svého domova. Vymeťte všechny kouty, posbírejte ze všech ploch, co tam nepatří, vyhoďte vše nefunkční a zašijte, co je třeba. Obrať se symbolicky „dovnitř“ svého domova i své duše.

Zapalte vonné tyčinky, do aromalampy dejte vonné olejíčky a nechte kolem sebe hořet svíčky. Uvidíte, jak se váš domov nadechne.

4 tipy, jak využít podzimní energii

Podzim vám umožňuje rozhodnout se, co má pokračovat a co musí naopak skončit.

1) Protřiďte si fotky z léta. Tím, že projdete své vzpomínky, utřídíte si je i v sobě a rozhodnete se, které chcete dál skladovat a které ne.

2) Pokud žijete v bytě, ukliďte balkon či květiny za oknem a vše připravte na zimu. Rozlučte se s venkovní přírodou a uzavřete v sobě aktivní část roku.

3) Když žijete v domě, připravte zahradu na zimu a dělejte podzimní práce s vděčností za úrodu, kterou příroda poskytuje. Co nestačíte zpracovat, rozdejte.

Můžete přidat i malý obřad poděkování přírodě a do země jí vrátit obětinku ve formě jablka, švestek či semínek.

4) Připravte si podzimní výzdobu. Vytvořte si ozdobné květináče s vřesem a jehličnany a umístěte do nich oranžové dýně.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
4 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
vesela24

Ty svíčky a magický rituály by mohly být přesně to, co potřebuju, abych se zbavila stresu. Určitě to vyzkouším a vezmu do toho i kámošky, vypadá to na fajn relax.

klarajelinkova

Podzim je skvělý čas na to, se zastavit a zamyslet se nad svým životem. Rituály s kaštany jsou super nápad, určitě to vyzkouším s dětmi ve škole.

eliska204

Já miluju ten pocit, když na podzim můžu uklidit starý krámy a začít znovu. Tyhle rituály zní fakt zajímavě, hned si zapíšu pár tipů na cestu k duši.

irenavesela

Podzimní rituály a ty barvičky kolem, to je něco pro mojí duši! Čistit domov je nejen dobrý na energii, ale taky se po takovým úklidu hned líp vaří.

sdílejte článek
Předchozí článek
Související články
Také se ráda kocháte barevností podzimní přírody? Spadlé kaštany se nesbírají jen na výzdobu či tvoření, ale můžete s nimi i kouzlit. Ochrání vás před nemocemi, temnými silami a umí pomoci také k bohatství. Podzimní procházka padajícím listím je balzám na duši. A když najdeme v té barevné kráse na zemi kaštany, často je sebereme jen tak pro štěstí, hezky je požmouláme a kocháme […]
Zamilovala jsem si ten dům už na fotografii, která byla zveřejněná u inzerátu. Něčím mě přitahoval, vyzařovala z něj zvláštní síla, dávné tajemství… S manželem jsme si říkali, že musí být ta fotografie domu barevně upravená v počítači, ty barvy byly neskutečné. Dlouho jsem si ji prohlížela, cosi mě na ní fascinovalo, kupříkladu to, že v podkrovním okně na tom […]
Hodiny, ať už velké nástěnné, nebo malé kapesní, mají ve světě magie zvláštní roli. Symbolizují tok času, pořádek a jsou užitečnými pomocníky. Využívání symboliky hodin vám může pomoci vytvořit rituály, které vás posílí, abyste lépe ovládali svůj čas a běžný život. Každé tikání a každý pohled na ciferník může být připomenutím toho, jak je čas cenný a jak […]
S kolegyní jsme se přihlásily na jógu, abychom se dostaly trochu formy. Při závěrečné meditaci jsem jednou spatřila dívku, která se posléze narodila. Už dlouho jsme si s kolegyní Ivanou slibovaly, že se přihlásíme do kurzu jógy. Nejenže jsme se chtěly dostat alespoň trochu do kondice, ale také nás to zajímalo. Hodně jsme totiž o józe slyšely, nikdy […]
reklama
Partnerské vztahy
Poznáte všechny varovné signály šikany?
Na mnoha školách je šikana na denním pořádku. Může se to stát každému dítěti. Jak můžete poznat, že se vašemu potomkovi či vnoučeti něco takového děje? Obvykle vše probíhá zcela skrytě. Oběti šikany o ní navíc mlčí. Obviňují se z trápení, jsou nejisté a stydí se o tom s kýmkoli mluvit. Proto je na nás rodičích a prarodičích, abychom s dětmi na toto téma otevřeně mluvili […]
Co vám tak ubírá sílu?
Cítíte se věčně unavená, nervózní, máte pocit, že nic nestíháte? Možná že chyba je ve vašich návycích, které vás okrádají o čas i energii a brání vám v rozletu. Někdy se vztahy v životě tak zamotají, že už zkrátka nejdou rozmotat. Chcete slepit rozbitý vztah Chtěla byste se udobřit, ale druhá strana nechce a s pokusy o usmíření […]
Nevlastní dcera je mou oporou
Ať si někdy vysníte budoucnost, osud si pohraje s kartami, a vše dopadne úplně jinak. Moje milovaná vlastní dcera mě odstřihla a jen pár let nato mi do života přišla nevlastní dcera. Zamilovala jsem se už na učňáku a s Karlem jsme byli spřízněné duše až do jeho posledního vydechnutí. Velmi brzy po svatbě se nám narodila dvojčata, kluci Tomáš […]
Padá na vás podzimní splín?
Pošmourno, bláto a upršené počasí. Připadá vám to k uzoufání? Nejste sama. Co je příčinou podzimních splínů? A jak proti nim co nejúčinněji bojovat? Hodně lidí propadá s nástupem podzimu úzkostem. Na podzimní splíny si více stěžují ženy, neboť jsme mnohem emotivnější. Na vině je nedostatek slunečního svitu, na což reagují hormony serotonin a melatonin. V důsledku toho trpíme […]
Cestování
Prosluněná Džerba vás uchvátí
Je to sice malý ostrůvek, zato se na něm budete cítit skvěle. Nadchnou vás tu písečné pláže, čisté moře, luxusní hotely a k tomu i kus historie. Dovolená tu je dokonalá. Malý tuniský ostrov ve Středozemním moři je plný krásných bílých písečných pláží, kde se právě nyní můžete příjemně ohřát. Ač jsou u nás podzimní plískanice v plném proudu, na […]
Dovolená snů v karibském ráji
Říká se jí Dominikána a v poslední době uchvátila spoustu celebrit. Všechny návštěvníky bez rozdílu nadchne průzračné Karibské moře, běloskvoucí písek a divoká příroda. Relax si dopřejete u vodních radovánek, skleničky místního kvalitního rumu či ručně baleného doutníku. Pojďte s námi objevit zákoutí Dominikánské republiky. Dominikánská republika nabízí příjemnou teplotu moře, kdy pobřeží lemované palmami vybízí k romantickému […]
Ponořte se do Teplic!
Termální prameny, silné příběhy a nečekané zážitky lákají na sever. Až přejedete magické vrcholky Českého středohoří, jste na místě. V údolí leží Teplice. Zámek Teplice Město Teplice má i svůj zámek. Uvnitř jeho budov jsou dochovány hodnotné interiéry, jako například sál s malovaným kazetovým stropem, rokokový sál se štukovou výzdobou či pokoje s empírovým a biedermeierovským […]
Dubaj, místo plné krásy a kontrastů
Na Arabském poloostrově v Perském zálivu leží emirát Dubaj, který nabízí zábavu opravdu pro každého, pro děti i dospělé. Navíc si zde budete připadat jako v pohádce. Dubaj je známa svou moderní architekturou, luxusními zážitky a bohatou kulturou. Co by vás v tomto městě nemělo minout? Burj Khalifa a Dubai Mall Burj Khalifa je nejvyšší budova světa, která nabízí […]
Krása a zdraví
Vysoký tlak nechte papiňáku
Většinou o něm nemáme potuchy. Vysoký tlak nebolí, příznaky nenajdete ani s lupou; přesto může být velmi nebezpečný. Je to jedno z nejrozšířenějších onemocnění. Ve vyšším věku se vyskytuje až u tří čtvrtin mužů, s přibývajícími léty postihuje i více žen. Ochrana končí U žen dochází k nárůstu krevního tlaku zejména v období po menopauze. Do té doby jsou poměrně dobře chráněny ženskými hormony […]
Řasy jako zamlada? Jde to!
Na vzhledu řas se výrazně podepisuje péče, kterou jim denně věnujete. Řasy mají sice hlavně bránit cizorodým látkám dostat se do oka, jenomže my je vnímáme spíš jako estetický doplněk našeho obličeje. Nalíčené řasy přece dodávají ženskost a smyslnost. Prodlužujte, tvarujte Řasenka, která nemaže, nedrolí se a dá se dobře odlíčit, to jsou vlastnosti, které nejčastěji očekáváme. Dejte si […]
Bylinky vám zvednou náladu
Podzimní ochlazení a mlhy s sebou často přinášejí chmury. Naštěstí je tu účinná pomoc z přírody. Bylinky působí zejména na naši nervovou soustavu, a to na základě prospěšných látek, které jsou v nich obsaženy. Některé léčivé rostliny dokonce působí jako klasická chemická antidepresiva, ovšem naštěstí bez vedlejších účinků. Které druhy jsou vhodné na navození dokonalé psychické pohody? Voňavá meduňka […]
Zánět středního ucha netrápí jen děti
Když se v ušním bubínku začne hromadit hnis, vyvolá to takovou bolest, jako by vás někdo vevnitř v uchu bodal jehlou. Následek rýmy Zánět středního ucha se nejčastěji objevuje po prodělaném nachlazení a rýmě. Při té se do Eustachovy trubice, která spojuje střední ucho s nosohltanem, mohou při silném smrkání, nebo naopak nedostatečném čištění nosu […]
Magický svět
Jaké kameny se k vám hodí?
Šperky jsou ozdobou každé ženy a vždycky ovlivňují i svoji nositelku. Drahé kameny zesilují jejich energii. Díky šperku je můžete mít stále u sebe, protože tak je jejich síla větší. Hvězdy vám poradí, jaká ozdoba padne nejlépe právě k vaší osobnosti! Beran 21. 3. – 20. 4. Jste sebevědomá a nebojíte se vystavit všem na odiv, a tak […]
Husy správně vycítily, že mi hrozí nebezpečí
Husy byly mými oblíbenci na babiččině dvoře. Ráda jsem si s nimi hrála a ony za mnou chodily jako za mámou. Přijaly mě do své husí rodinky a jednou mi zachránily život. Nechodila jsem v tu dobu ještě ani do školky, byly mi pouze čtyři roky a hlídala mě babička. Moje maminka musela chodit do práce, a já tak u babičky v domku […]
Tajemná síla krásných stromů
O tom, že jsou stromy magické a posvátné, se ví už po staletí. Naši předkové spoléhali na jejich velkou moc, ať už se jednalo o ochranu obydlí, nebo od nich přijímali energii. A na podzim je jejich síla největší, tak toho pojďte s námi využít. Víte, že už v dávných dobách byly některé stromy považovány za […]
Honila nás po lese divá žena, ukradla nám nasbírané houby
Všichni nás varovali, že v tom lese straší. My jsme tomu ale nevěřili a vydali se do těch míst na houby, kterých tam rostlo opravdu hodně. Jsme s manželem nadšení houbaři. Zejména koncem léta cílíme svou dovolenou do míst, kde jsou houbařské ráje. Tentokráte jsme se vypravili do Lužických hor do penzionu, který nám doporučili známí. Před naší […]
Nenechte si ujít další zajímavé články
K čemu došlo v osmdesátých letech v rokli smrti v Hřensku?
epochaplus.cz
K čemu došlo v osmdesátých letech v rokli smrti v Hřensku?
V osmdesátých letech zemřeli v Hřensku za velmi záhadných okolností tři mladí nadaní lidé. Proč se i dnes svědci bojí o záhadných úmrtích hovořit? Kauza Hřensko se našim ostatním příběhům v mnoha ohledech vymyká. Domněnka, že se jednalo o komunistický zločin, je totiž jen jednou z několika možných verzí. Co ale víme jistě, je skutečnost,
Smrt a olověné masky: Co se odehrálo na brazilském kopci?
epochalnisvet.cz
Smrt a olověné masky: Co se odehrálo na brazilském kopci?
Píše se 20. srpen 1966 a brazilský chlapec si na úbočí kopce Vintém Hill poblíž Rio de Janeira pouští draka. Poklidná atmosféra se však mění ve chvíli, kdy hoch náhodně objevuje dvě mrtvá mužská těla. Proč se z případu stane jedna z největších záhad Brazílie? Případ nabírá na obrátkách poté, co jsou policisty obě těla důkladně
Na truc manželovi si zase dělá Švandová vše po svém
nasehvezdy.cz
Na truc manželovi si zase dělá Švandová vše po svém
Už se zdálo, že herečka Jana Švandová (77) poslechla prosby svého manžela a po konci seriálu ZOO spolu vyrazí na romantickou cestu kolem světa, kterou si už léta slibují. Chtěl by ji mít jen pro sebe
Démonický medvěd nandi: Proč má tento kryptid pověst zabijáka?
enigmaplus.cz
Démonický medvěd nandi: Proč má tento kryptid pověst zabijáka?
Legendy v africké Keni obsahují zmínky o podivném zvířeti, které by se mělo ukrývat v zalesněných horských oblastech. Očitá pozorování tohoto tvora přirovnávala k neznámému druhu medvěda. Z toho důvod
Říše Chimú: Obětovali dávní lidé bohům to nejcennější?
historyplus.cz
Říše Chimú: Obětovali dávní lidé bohům to nejcennější?
Plesk, plesk, dětské nožky šlapou do bahna. Malý kluk ví, že se děje něco zlého. Nejraději by utekl, ale nemá šanci. S děsem v očích se podívá na kněze, který s ním vzápětí smýkne na obětní stolec. Dítě vykřikne hrůzou, když se do něj mohutnou silou zaryje nůž.   Rychlým řezem kněz rozpárá hrudní koš malého dítěte.
Pardubický kraj: Království dostihů a malebných řek
epochanacestach.cz
Pardubický kraj: Království dostihů a malebných řek
Oproti ostatním krajům je vnímán jako nejmenší. I přesto se krásy tohoto malého kousku ráje vyplatí prozkoumat do posledního detailu. Nabízí totiž nejen prosluněné louky a šumění řek, ale také elegantní zámky, vůni perníku nebo vojenský adrenalin. Pro chuťové pohárky Je to právě lahodný perník, který zdejší kraj proslavil, a propůjčil mu neodolatelnou „vůni“. První
Eklektický souboj stylů
rezidenceonline.cz
Eklektický souboj stylů
V Miami Beach Villa v srdci Floridy spatřila světlo světa úchvatná rezidence, jejíž design kombinuje neoklasicistní a současný moderní styl s lehkým nádechem art deco. Tento snový projekt pro Caffe Latte a Covet House vytvořil ukrajinský ateliér Architecture I See You. Luxus návštěvníka omámí už při vstupu do vily. Vstupní hala je plná glamour lesku
Manžela jsem si prostě ukradla
skutecnepribehy.cz
Manžela jsem si prostě ukradla
Sousedka se netajila tím, že se nemůže dočkat pobytu v lázních, který si zpestřovala četnými nevěrami. Byla na ně totiž pyšná. Její manžel, dobrák od kosti, neměl o ničem ani tušení. Pořád se jen chlubila, jak na ni chlapi letí a kolik jich bude za ty čtyři týdny v lázních zase mít. Bylo mi to nemilé,
Vesmírná kuriozita: Nalezena nejvzdálenější galaxie s rotujícím diskem
21stoleti.cz
Vesmírná kuriozita: Nalezena nejvzdálenější galaxie s rotujícím diskem
Vědci objevili dosud nejvzdálenější galaxii podobnou Mléčné dráze. Disková galaxie přezdívaná REBELS-25 ukrývá struktury jako současné galaxie, přitom se na ni díváme v podobě, kterou měla pouhých 700
Quinoa salát
tisicereceptu.cz
Quinoa salát
Quinoa už pro nás není žádnou novinkou. Umíte z ní vařit? Doporučujeme třeba tento salát. Suroviny 1 hrnek bílé quinoy 1 žlutá paprika 1 červená paprika ½ salátové okurky 1 hrst baby špenátu
Cubitus: nová kolekce u Patek Philippe
iluxus.cz
Cubitus: nová kolekce u Patek Philippe
Širokou nabídku hodinek vysoké hodinařiny i stylové modely kolekcí Golden Ellipse, Calatrava, Nautilus a Aquanaut bude od letošního podzimu doprovázet další, stejně signifikantní linie Cubitus. Nový r
Chce to novou sekačku
panidomu.cz
Chce to novou sekačku
Sezóna sekání se chýlí ke konci. Možná i vám sekačka dosluhuje a plánujete koupit novou. Teď můžete natrefit i na posezónní slevy, které bývají výrazné, takže určitě ušetříte. Jenže jakou vybrat, aby vám dělala nejen radost, ale práce s ní byla pohodlná a váš trávník krásně vypadal? Možností je opravdu hodně a tak záleží na
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz
4
0
Would love your thoughts, please comment.x