Suroviny:
200 g hladké mouky
2 vejce
200 ml řeckého jogurtu
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
špetka soli
2 lžíce krupicového cukru
olej na smažení
med
skořice
nasekané vlašské ořechy
Jak na to?
Vejce našlehejte a smíchejte s jogurtem a jednou lžící medu. Přidejte mouku, kterou jste předtím smíchala s kypřicím práškem, špetkou soli a cukrem, a vymíchejte dohladka.
Do hrnce nalijte vysokou vrstvu oleje a rozpalte jej. Lžičkou odebírejte těstíčko a smažte malé koblížky ze všech stran dozlatova. Pokud by se těsto lepilo, lžíci namočte v oleji.
Usmažené koblížky vyberte děrovanou lžící a nechte na papírové utěrce okapat.
Před podáváním koblížky polijte medem, posypte skořicí a nastrouhanými vlašskými ořechy.
V Řecku se loukomades podávají teplé, přelité sirupem z cukru a medu s růžovou vodou.