Připravili jsme pro vás recept, který není složitý, ale ingredience jsou citlivě vyvážené, takže chuť vás naprosto uchvátí, což u lososa rozhodně oceníte.
Ingredience: 600 g lososový steak, 2 lžíce oleje, 70 g másla, 2 lžičky nasekaného tymiánu, 3 lžičky petrželové natě, ½ menšího citronu, sůl
Postup: Steak z lososa dobře očistíme, dáme do pekáčku, pokapeme citronem, osolíme, podlijeme olejem a dáme péct do předehřáté trouby při 170 °C asi tak 15 minut.
Připravíme si máslový přeliv s bylinkami. Máslo dáme do kastrůlku a rozpustíme ho, pak do něj přidáme nasekané bylinky, vymačkáme zbytek citronové šťávy a trošku osolíme. Lososa přelijeme připravenou směsí a budeme péct při 190 °C, dokud nebude zcela pečený.
Steak podáváme s dušenou zeleninou.