Recept na tuhle lahodnou snídani, svačinu či večeři připravil Jan Vorel.
Příprava: 35 min (bez kynutí)
Náročnost: x x
Cena: 50 Kč
Potřebujete:
1 vejce
200 g + 2 lžíce polohrubé mouky
350 ml mléka
10 g droždí
4 jablka
150 g + 2 lžíce cukru
2 ks celé skořice
hrst ořechů
máslo
moučkový cukr
1 Smíchejte 50 ml horkého mléka, přidejte kvasnice, lžíci cukru a dvě lžíce mouky. Přikryjte utěrkou a na teplém místě nechte vzejít kvásek.
2 Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na kousky. V hrnci zkaramelizujte cukr a pak přidejte nakrájená jablka a kousky skořice. Ze zbylé mouky, mléka, vejce a kvásku vymíchejte hladké těsto a nechte ještě chvíli vykynout. Nasekané ořechy krátce opražte v troubě při 180 °C .
3 Na pánvi nebo lívanečníku rozpalte trochu másla a opečte lívance. Ty posypejte moučkovým cukrem, zkaramelizovanými jablky a opraženými ořechy a podávejte.