Suroviny:
350 g linguine
160 g balení tuňáka v olivovém oleji
1 mrkev
1 celer
½ cibule
200 g mraženého měkkého hrášku
100 g rajčatové dužiny
40 ml extra panenského olivového oleje
sůl
snítka petrželky
Postup:
Přiveďte hodně osolené vody k varu, očistěte zeleninu, nakrájejte mrkev, celer, cibuli a petržel na kostičky. Mrkev, celer a cibuli opečte na pánvi na oleji dozlatova, přidejte hrášek a rajčatovou dužinu, dochuťte solí a vařte asi 10 minut. Jakmile je hotovo, přidejte scezeného tuňáka a petrželku.
Vložte linguine do vroucí vody a po uvaření těstoviny sceďte, okořeňte, smíchejte na pánvi s připravenou směsí a ihned podávejte.
Tip!
Těstoviny si můžete zvolit dle vlastní fantazie. Mašličky nebo vrtule i rychleji zkonzumujete.