Suroviny:
600 g lilku
250 g ricotty
60 g parmazánu
1 vejce
1 stroužek česneku
250 g sekaných rajčat
1 mozzarella
olivový olej
bazalka
sůl
pepř
Postup:
Lilky nakrájejte na tenké plátky, osolte a nechte 20 minut odpočinout. Vodu, kterou lilky pustí, setřete papírovým ubrouskem. Plátky položte na plech vyložený pečicím papírem a dejte je do trouby předehřáté na 200 °C.
Pečte je asi 15 minut a mezitím si připravte omáčku. V kastrolu rozehřejte lžíci oleje, přidejte k němu nakrájený stroužek česneku a nechte ho asi minutu opékat, aby se rozvoněl.
Poté k němu přilijte sekaná rajčata, přidejte několik lístků bazalky, osolte, opepřete a zahřívejte zakryté poklicí asi 10 minut.
V míse smíchejte ricottu, vejce, parmazán, sůl a pepř. Touto směsí potřete každý plátek lilku a zarolujte ho.
Dno zapékací mísy potřete rajčatovou omáčkou, na tu vložte připravené závitky, zalijte je zbylou omáčkou a zasypejte nahrubo nastrouhanou mozzarellou. Pečte je na 200 °C asi 30 minut. Závitky podávejte s chlebem nebo s focacciou.
Tip!
Do závitků můžete přidat i plátek sušené šunky.