Máme pro vás skvělý tip, jak je uplatnit a získat tím další skvělý pokrm, za který vám budou všichni líbat ruce.
Ingredience: 0,3 ml mléka, 2 žloutky, 50 g rozinek, strouhanka, zbytek buchtiček, lžíce másla, 50 skořicového cukru, 4 jablka
Postup: Zbytek buchtiček pro přípravu žemlovky nakrájejte na plátky, zvlhčete mlékem, do kterého vmíchejte žloutky a cukr.
Ohnivzdornou mísu dobře vymažte tukem, vysypejte strouhankou a poklaďte vrstvou navlhčených plátků buchet. Na ně dejte nastrouhaná jablka smíchaná s rozinkami a další vrstvu buchet.
Tento postup opakujte a jako poslední vrstvu dejte buchty. Povrch žemlovky pokropte máslem, posypejte cukrem a upečte. Na žemlovku můžete po krátkém zapečení dát našlehaný sníh ze 2 bílků a lžíce cukru a nechat dopéct, aby sníh zrůžověl.
Náš tip Jestliže vám buchtičky nezbyly, a přesto si chcete žemlovku podle našeho receptu připravit, nezoufejte. Místo buchet přidejte rohlíky, veku nebo zbytek vánočky.