Máte-li rádi pálivé, tacos s jalapeňos si prostě zamilujete.
Ingredience:
8 malých kukuřičných tortill
500 g vepřové plece
2 cibule
3 stroužky česneku
150 ml rajčatového protlaku
olej
1 lžička uzené papriky
sůl, pepř
1 cibule
4 nakládané jalapeños
koriandr
limetka
Postup:
Vepřovou plec osolte, opepřete, potřete olejem a paprikou. Do pekáče vložte nakrájenou cibuli a česnek, přidejte maso, zalijte vodou a protlakem.
Zakryjte a pečte při 150 °C asi 3,5–4 hodiny, dokud maso nezměkne. Poté ho natrhejte vidličkami.
Tortilly krátce nahřejte nasucho na pánvi.
Do tortill vložte vrstvu trhaného masa, posypejte jemně nasekanou cibulí, kolečky jalapeños a čerstvým koriandrem. Zakápněte limetkovou šťávou a podávejte ještě teplé.
 
					
				 
		 
		 
		 
		 
				 
			 
			 
			 
			 
				 
			 
			 
			 
			 
				 
			 
			 
			 
			 
				 
			 
			 
			 
			 
				 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					
Fotografie takového pokrmu by byly skvělou příležitostí, jak zachytit barvy a textury na talíři. Recept vypadá lákavě, těším se, až ho vyzkouším.
Tacos s jalapeños zní jako dokonalá kombinace pro milovníky pálivých jídel! Určitě je vyzkouším, vypadá to jako skvělý recept na večerní posezení s přáteli.